Foci

Bogdánnal a kezdőben nyert a ‘Pool, kiesett az egyik nagyágyú

Gálázva jutott a Ligakupa legjobb nyolc csapata közé a Manchester City.

Szerda este rendezték Angliában a labdarúgó Ligakupa (Capital One Cup) négy nyolcaddöntőjét. Kedden az Arsenal és a Chelsea is elbúcsúzott a sorozattól, egy nappal később a Liverpool, a Manchester United, és a Manchester City is pályára lépett.

A ‘Pool magyar kapusa, Bogdán Ádám először kapott lehetőséget Jürgen Klopp menedzsertől. Meg is hálálta a bizalmat a Bournemouth ellen. A negyedik percben nagy bravúrt mutatott be Junior Stanislas ziccerénél, majd negyed órával később is az ő fejesét hatástalanította.

A mérkőzést egyetlen találat döntötte el, a 17. percben Nathaniel Clyne lőtte a labdát az üres kapuba. A Liverpool ellenfele a következő körben a Southampton lesz idegenben.

Búcsúzott viszont a sorozattól a Manchester United. Louis van Gaal csapata a másodosztályú Middlesbrough ellen esett ki hazai környezetben. A mérkőzés egészen a büntetőpárbajig húzódott, ott Wayne Rooney, Michael Carrick és Ashley Young is hibázott.

A City gálázva jutott a legjobb nyolc közé. Manuel Pellegrini fiai már a szünetben két góllal vezettek a Crystal Palace ellen, végül 5-1-re kiütötték első osztályú ellenfelüket. Utolsóként a Southampton biztosította helyét a negyeddöntőben, a Szentek 2-1-re legyőzték az edzőváltáson átesett Aston Villát.

Eredmény – Angol Ligakupa, nyolcaddöntő

Liverpool – Bournemouth 1-0 (1-0)
Gólszerző: Clyne (17.)
Manchester United – Middlesbrough 0-0 – tizenegyesekkel 1-3
Manchester City – Crystal Palace 5-1 (2-0)
Gólszerző: Bony (22.), de Bruyne (44.), Iheanacho (59.), Y. Touré (76. – büntetőből), M. García (90+4.) illetve Delaney (89.)
Southampton – Aston Villa 2-1 (0-0)
Gólszerző: Yoshida (51.), Pellé (77.) illetve Sinclair (90+4.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik