Foci

29 éves edzője lehet jövőre Szalainak

A Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője lesz.

Jövő nyártól a jelenleg 28 éves Julian Nagelsmann lesz a magyar válogatott Szalai Ádámot is foglalkoztató német Hoffenheim labdarúgócsapatának vezetőedzője.

Alexander Rosen sportigazgató keddi bejelentése szerint a fiatal szakember szerződése 2019-ig szól majd. Nagelsmann jelenleg a klub juniorcsapatát irányítja, és az élvonalbeli munkavállaláshoz szükséges képesítés megszerzésén dolgozik.

Tudjuk, hogy ez egy bátor lépés, de hatalmas tehetségnek tartjuk, ezért egyértelmű volt számunkra, hogy perspektívát akarunk kínálni neki. 2006 óta tevékenykedik edzőként, és meggyőzött minket képességeiről. Julian Nagelsmann a jövő, Huub Stevens a jelen” – magyarázta Rosen.

Nagyon várom, hogy kezdetét vegye ez a rendkívül csábító feladat. Szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmat és a lehetőséget

– nyilatkozta Nagelsmann, aki a 2013/14-es idényben egy rövid ideig már tevékenykedett a felnőtt csapat mellett, másodedzőként.

A tabellán a kiesést jelentő 17. helyen álló Hoffenheimnél hétfőn volt edzőváltás: a menesztett Markus Gisdol helyét a 61 éves Huub Stevens vette át, akinek a megbízatása csak a mostani szezon végéig szól.

Kinevezése esetén a 29. születésnapját jövő júliusban ünneplő Nagelsmann lesz a Bundesliga történetének legfiatalabb vezetőedzője.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik