Foci

A Diósgyőrt is két vállra fektette a Fradi, a Videoton újfent kikapott

A listavezető Ferencváros magabiztos, 2-0-s győzelmet aratott a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga 13. fordulójában, szombaton.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

Diósgyőri VTK-Ferencváros 0-2 (0-1)
Miskolc, 7500 néző, v.: Szabó Zs.

gólszerzők: Sesták (29.), Lamah (79.)

kiállítva: Tamás (17.)

sárga lap: Kitl (55.), Nikházi (73.), illetve Ramírez (32.)

Diósgyőr: Rados – Okuka, Lipták, Tamás M., Nemes – James, Kitl (Nikházi, 59.) – Bacsa, Bognár I. (Koman, a szünetben), Barczi – Novothny (Takács T., 75.)

Ferencváros: Dibusz – Dilaver, Nalepa, Leandro, Ramírez – Gera (Pintér Á., 82.), Nagy Á. – Varga R. (Busai, 73.) Sesták (Haraszti, 73.), Lamah – Böde

Már a találkozó elején előnybe került a Ferencváros, igaz, az első negyedóra végén még csak létszámban, ugyanis az utolsó emberként szabálytalankodó Tamást kiállította a játékvezető. A vendégek – akik a bajnokságban legutóbb éppen a Diósgyőr vendégeként, az előző szezon 10. fordulójában szenvedtek vereséget – bő tíz perccel később Sesták révén ki is használták az emberelőnyt.

A fordulást követően a zöld-fehérek magabiztosan őrizték előnyüket, de nem erőltették a találkozó eldöntését. Végül a 79. percben egy szögletvariáció végén Lamah góljával bebiztosította sikerét a fővárosi alakulat.

A zöld-fehérek bajnoki veretlenségi sorozata immár 33 mérkőzést számlál, legutóbb tavaly októberben éppen a Diósgyőr vendégeként szenvedtek vereséget az élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

Békéscsaba 1912 Előre-Paksi FC 2-3 (2-0)
Békéscsaba, 1000 néző, v.: Berke

gólszerzők: Birtalan (7., 10.), illetve Papp K. (54.), Szakály D. (81.), Bartha (97.)

sárga lap: Papp K. (45.)

Békéscsaba 1912 Előre: Mursits – Bényei, Balog Zs., Piermayr, Guaru – Calvente Criado (Szilágyi P., a szünetben), Spitzmüller, Viczián (Szalai, 63.), Laczkó, Borbély – Birtalan (Punosevac, 84.)

Paksi FC: Molnár P. – Kulcsár D., Gévay, Lenzsér, Szabó J. – Koltai, Bertus, Kesztyűs (Szakály D., 65.), Papp K., Bartha – Balázs Zs. (Bajner, 65.)

Élvezetesen kezdődött a találkozó: ugyan a paksiak hagyták ki az első helyzetet, a 10. percre mégis a Békéscsaba tett szert kétgólos előnyre Birtalan duplájának köszönhetően. Ezt követően a hátrányban lévő vendégek irányították a játékot, különösen Bertus volt elemében, de a szünetig nem sikerült faragni a hátrányon.

A folytatásban még nagyobb erőket mozgósított a Paks és alig tíz perc után szépített: Bertus szögletét követően Papp fejelt a hálóba. A hátralévő időben is a nagy fölényben futballozó vendégek játszottak veszélyesebben és a hajrában sikerült egyenlíteniük. Sőt, a hatperces hosszabbításra emberhátrányba kerülő Békéscsabát előbb csak a kapufa mentette meg, aztán a ráadás lejártakor már az sem, így a Paks ha nehezen is, de megérdemelt győzelmet aratott.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

Újpest FC-Vasas 2-0 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 1834 néző, v: Erdős

gólszerző: Diagne (80., 85., előbbit 11-esből)

sárga lap: Könyves (4.), Remili (54.)

Újpest FC: Balajcza – Nagy T. (Hazard, a szünetben), Heris, Kálnoki Kis, Litauszki, Forró – Balázs B. (Kabát, 70.), Bardhi, Balogh B., Andric – Diagne

Vasas: Nagy G. – Osváth (Vida, 5.), Debreceni, Grúz, Hangya – Czvitkovics (Berecz, 64.), Vukasovic, Adamovic (Novák, 83.) – Remili, Pavlov, Könyves

Az első félidőben fölényben játszott a hazai együttes, a vendégek figyelmét és erejét a védekezés kötötte le. A szünetig a Vasas kapufáig, az Újpest egy lesről szerzett gólig jutott, így gól nélküli döntetlennel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A folytatásban változatlanul a hazaiak irányították a játékot, többször próbálkoztak gólszerzéssel, de a kaput sem találták el. A 80. percben aztán a tíz perccel korábban becserélt Kabát Péter tizenegyest harcolt ki a lila-fehéreknek, a büntetőt pedig Diagne értékesítette. Az elefántcsontparti csatár öt perccel később duplázott, miután lövése megpattant a menteni igyekvő védőn, ezzel a találattal pedig végleg eldőlt a mérkőzés.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

MTK Budapest – Budapest Honvéd 2-1 (2-0)
Illovszky Stadion, 1174 néző, v: Vad II

gólszerzők: Torghelle (33., 39.), illetve Kamber (54.)

sárga lap: Strestik (65.), Grgic (72.), Hrepka (89.), Gera D. (93.), illetve Bobál D. (61.), Erdélyi (80.)

MTK: Hegedüs – Bese, Poór, Grgic, Vadnai – Vass Á. – Strestik (Thiam, 67.), Kanta J., Gera – Ramos (Deutsch, 83.), Torghelle (Hrepka, 75.)

Honvéd: Kemenes – Botka, Lovrics, Bobál D. (Délczeg, 83.), Baráth – Nagy G. (Gazdag, 70.), Kamber, Vasiljevic – Holender, Prosser (Erdélyi, 66.), Vernes

Váltakozó mezőnyjátékkal, de komoly helyzet nélkül telt az első fél óra, majd a brazil Ramos közeli csúsztatása és Kemenes Szabolcs bravúros védése jelentette az első igazán veszélyes lehetőséget. A 33. percben Kanta József pontos szabadrúgását Torghelle Sándor fejelte korábbi csapata kapujába. Hat perccel később megszerezte második gólját az MTK tapasztalt csatára: a kimozduló Kemenes felett pontos, látványos mozdulattal emelte a hálóba a labdát.

A szünet után komoly nyomást gyakorolt ellenfele kapujára a Honvéd, és az 54. percben sikerült szépítenie: Vasiljevic lövését bravúrral védte Hegedüs, de a kipattanót Kamber belőtte – ez volt az első találat, amit az MTK a mostani szezonban az Illovszky Stadionban kapott, eddigi négy meccsén ugyanis nem voltak eredményesek az ellenfelei. Ezután húsz másodpercen belül kétszer is a kapufát találták el a kispestiek, akik a második félidő további részében is számos kecsegtető lehetőséget dolgoztak ki, de egyenlíteniük nem sikerült.

Eredmény – OTP Bank Liga, 13. forduló:

Szombathelyi-Swietelsky Haladás – Videoton FC 1-0 (1-0)
Szombathely, 3000 néző, v: Kassai

gólszerző: Gaál (24.)

sárga lap: Bosnjak (53.), Ugrai (90.), illetve Oliveira (39.), Simon (50.), Nego (53.), Pátkai (89.)

Haladás: Király – Angyal, S. Wils, Jagodics, Bosnjak – Németh M. (Medgyes, 75.), T. Wils, Iszlai – Gosztonyi (Ugrai, 80.), Gaál (Fehér, 88.), Halmosi

Videoton: Danilovic – Nego (Ivanovszki, 67.), Juhász, Vinícius, Fejes – Pátkai, Simon (Pölöskei, 58.) – Suljic, Kovács, Oliveira – Feczesin (Soumah, 76.)

Sok hibával, pontatlanul futballozott a két csapat az első félidő első felében, kiegyenlített volt a játék, de kevés helyzet alakult ki. A hazaiak gólja után a Videoton felgyorsította a tempót, jóval többet támadott, egy-egy alkalommal közel is állt az egyenlítéshez, de ez nem jött össze.

A második játékrészben sem változott sokat a helyzet, bár a 64. percben a Videotonnak nagy esélye volt a gólszerzésre, mert kezezés miatt tizenegyeshez jutott. A labda mögé Feczesin állt, lövését azonban Király bravúrral védte. A kihagyott büntető után nagy lendülettel, de továbbra is eredménytelenül támadott a Videoton, miközben hazai részről is akadt egy-egy ígéretes akció, így ebben az időszakban élénk játékot láthatott a közönség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik