Foci

BL: újra hallat magáról a rejtélyes FARE, ezúttal okkal

Fekete szurkolókat vertek a Dinamo Kijev-Chelsea BL-mérkőzésen.

A FARE hivatalos panaszt tett az UEFA-nál, miután a Dinamo Kijev – Chelsea (0-0) keddi BL-mérkőzésen a helyi szurkolók megtámadtak négy fekete férfit a lelátón – számolt be a The Guardian.

A FARE felvétellel bizonyította állítását.

Ez alapján úgy tűnik, néhány fekete ruhába és csukja mögé bújó Dinamo szurkoló valóban megtámadja a fekete férfiakat, akik a hazaiaknak fenntartott szektorban foglaltak helyet.

A FARE kiemelte, hogy se a rendőrség, se a rendezők nem láthatóak a felvételeken. Az áldozatok személyazonossága és állapota egyelőre nem ismert.

Az UEFA márciusban már megbüntette egyszer a Kijevet. 15 ezer eurós bírsággal és a stadion egy részének lezárásával sújtotta a klubot, miután márciusban az Everton elleni Európa-liga mérkőzésen rasszista viselkedést tapasztaltak.

Piara Powar, a FARE ügyvezető igazgatója viteldíj a Guardian kérdésére elmondta: “Ez a szörnyű eset tükrözi a labdarúgás valós helyzetét Közép- és Kelet-Európában. A jelentésünket elkészítettük az UEFA számára és kértük, hogy a legerősebb szankciókat alkalmazzák”.

UEFA és a Dinamo Kijev egyelőre nem kommentálta az esetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik