Foci

Legyőzte Törökországot a válogatott a Groupama Arénában

A második mérkőzésén megszerezte első győzelmét a nemzeti csapat.

A magyar női labdarúgó-válogatott rosszul kezdte az Eb-selejtezőt. A világ egyik, ha nem a legjobb válogatottja, Németország ellen szaladt bele egy 12-0-s vereségbe. A lányok Törökország ellen próbáltak meg javítani a Groupama Arénában.

A vendégek a világranglistán a mieink mögött vannak, így papíron mi voltunk az esélyesebbek. Az első félidőben jobban játszott Markó Edina együttese, gól azonban nem sikerült szerezni. A törökök kósza kontrákkal próbálkoztak, magyar részről Vágó Fanny puskázta el a legnagyobb ziccert. Egy büntetőt is számom kérhetünk a játékvezetőn, de a buktatás után a síp néma maradt.

Tökéletesen kezdődött a második félidő, a 46. percben egy középre lőtt labdát Szuh Erika bombázott a kapuba. A Wolfsburggal Bajnokok Ligáját is nyerő Jakabfi Zsanett is belőhette volna, de döntő pillanatban elesett.

A vendégek egy kontrából majdnem egalizáltak, de a centerezés után Szőcs Réka hárítani tudott. A folytatásban újabb gól már nem született, így győzelemmel mutatkozott be hazai pályán a gárda a selejtezők során.

A következő mérkőzésre a hétvégén kerül sor Horvátország ellen idegenben. A horvátok is három ponttal rendelkeznek, azonban ők 4-1-re győzték le a törököket és csak 1-0-ra kaptak ki a németektől.

Eredmény – Labdarúgás, női Eb-selejtező. 5. csoport

Magyarország – Törökország 1-0 (0-0)
Gólszerző: Szuh (46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik