Foci

Bernd Storck kirúgta a válogatott magyar edzőit

Távozik Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző, és Sallói István megfigyelő is. Helyettük jött egy nagy név, Andreas Möller.

A MLSZ honlapjának keddi beszámolója alapján Bernd Storck szövetségi kapitány épp a sorsdöntő mérkőzések előtt szűk egy hónappal döntött úgy, hogy átalakítja a labdarúgó válogatott szakmai stábját.

Elküldte maga mellől mindazokat, akikre Dárdai Pál támaszkodott, a munkáját segítette és magyarul beszéltek. Így a norvégok ellen már nem lesz a szakmai stáb tagja Szabics Imre pályaedző, Andrusch József kapusedző, és Sallói István megfigyelő sem.

Ellenben érkezik egy igazán nagy név a válogatott stábjába, a 48 éves, Bajnokok Ligája- és UEFA Kupa-győztes Andreas Möller. Hogy ő lesz-e majd az eredetileg az MLSZ-hez sportigazgatónak szerződtetett Bernd Storck utódja a válogatott élén és esetleges kijutásunk után, vagy az őszi vb-selejtezőkön már ő irányítja a válogatottat azt nem tudjuk. Egyelőre a “szakmai stáb tagja”.

Ahogy az lett az idézzük “nemzetközi játékos múlttal rendelkező Szélesi Zoltán”, illetve Holger Gehrke kapusedző is.

“Számomra mindennél fontosabb, hogy sikeresen vívjuk meg az előttünk álló pótselejtezőt, és hogy kivezessem a csapatot a franciaországi Európa-bajnokságra. Jól ismerem Andreast, hiszen korábban csapattársak is voltunk, együtt nyertünk Német Kupát. Biztos vagyok abban, hogy szerepvállalásával olyan új impulzusokat kapnak a válogatott játékosai, melyek segítik közös célunk elérését”

– idézte Bernd Storckot az MLSZ honlapja.

Ahogyan a tréner fogalmazott, a 85-szörös német válogatott Möller eredményei, szakmai múltja, tudása és karaktere sokat ad majd a közösségnek, és az egész magyar labdarúgásnak.

Ehhez képest azt azért elfelejtette elárulni, hogy Andreas Möller ugyan rendelkezik pro licencel, de nincs nagy edzői tapasztalata. 2007-2008 között a nevesincs, a német negyedik vonalban érdekelt Viktoria Aschaffenburg csapatát irányította, azóta semmi.

Kétségtelen azonban. Möller olyan magasságokban járt futballistaként, ahol magyar játékos, edző az elmúlt négy évtizedben egy sem, így abban egészen biztosan van tapasztalata, hogy teher, nyomás, nagy tét alatt milyen lehet az öltözői hangulat. Kérdés, át tudja-e ezt adni.

Az Eb-pótselejtező első felvonására november 12-én Oslóban kerül sor, a visszavágót három nappal később rendezik a Groupama Arénában.

Bernd Storck tizenkilencre lapot húzott. Hirtelen elhatározásának, döntésének eredményességét ezen a két mérkőzésen mérhetjük le. Ha az újonnan szervezett stábbal kijutunk az Európa-bajnokságra, ok, jár neki a gratuláció. Ha nem, mehet ő is Isten hírével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik