Foci

Dárdai szerződéshosszabbítása miatt aggódnak a Hertha szurkolói

A szigoráról híres holland edző is dicsérte korábbi játékosát.

A magyar labdarúgó-válogatott nyáron búcsúzó szövetségi kapitánya, Dárdai Pál február 5-én lett a Hertha BSC vezetőedzője. A legutóbbi szezonban bent tartotta a csapatot, idén pedig nagyszerűen rajtolt a Bundesligában. A berlini alakulat nyolc mérkőzésen 14 pontot szerzett, amellyel a tabella negyedik helyén áll.

Játékosként a Hertha ikonjává váló edző szerződése a szezon végén lejár, a drukkerek pedig már most aggódnak a szerződéshosszabbítás miatt. Dárdai úgy nyilatkozott a bz-berlin.de megkeresésére, hogy ő nem idegeskedik ezen, amennyiben jövőre nem ő irányítja a gárdát, akkor visszatér az utánpótlás csapatához.

A berlini lap azt írja, hogy Michael Preetz klubmenedzser már korábban kijelentette, hogy minél hamarabb meg kell hosszabbítani a nagyszerű munkát végző szakember kontraktusát.

Az edzőt korábbi mestere, a szigoráról híres Huub Stevens is dicsérte a Kickerben. A legutóbbi idényben a Stuttgartot az élvonalban tartó tréner a következőket mondta: “Egyáltalán nem lep meg az, ahogy a sorsa alakult. Mindig is igazi profi volt, egy olyan játékos, aki mindent átlátott. Olyan futballista, akiben mindig azt látod, hogy kicsit már edző is.”

A berlini gárdára rangadót vár a Bundesliga 9. fordulójában. A negyedik helyen álló fővárosiak a dobogó legalsó fokát elfoglaló Schalke 04 csapatához látogatnak. Az összecsapás szombat délután 15:30 órakor kezdődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik