Foci

Eb-pótselejtező: „A legtöbb esélyünk a magyarok ellen lenne”

Az írek és a norvégok egyértelműen minket akarnak ellenfélnek az Európa-bajnoki pótselejtezőben.

A magyar labdarúgó-válogatott egy hajszálra volt attól, hogy legjobb csoportharmadikként kijusson a franciaországi Európa-bajnokságra, ám Selcuk Inan a 89. percben Törökországot lőtte ki az Eb-re. A mieink így készülhetnek a pótselejtezőre.

Szerdán eldőlt, hogy a magyar csapat kiemeltként várhatja a vasárnapi sorsolást: Dánia, Írország, Norvégia vagy Szlovénia lesz az ellenfelünk. Egyik párharc sem tűnik sétagaloppnak, sőt!

A dánok udvariasak

Morten Olsen, a dán válogatott szövetségi kapitánya nem törődik a kiemeléssel, szerinte az érintett nyolc csapat ugyanolyan erős.

Minden lehetséges ellenfelünkről vannak jó és rossz emlékeink, a múlt azonban nem számít. Az a lényeg, hogy fair szellemben készüljünk. Tiszteljük a riválisainkat, de most leginkább magunkra kell koncentrálnunk.

Az írek minket akarnak

Az Irish Independent cikke szerint az ír drukkerek akarata egyértelmű: Magyarország lenne a legideálisabb ellenfél. Leginkább amiatt, hogy abban a csoportban lettünk harmadikak, amit az északírek nyertek. A cikkíró szerint az is biztosan letörte az optimizmusunkat, hogy 4-3-ra kikaptunk az addig nyeretlen görögöktől a záró fordulóban.

Martin O’Neaill, az írek kapitánya azonban még nem akart nagy találgatásba bocsátkozni:

Nem fogom a következő napokat azzal tölteni, hogy a lehetséges ellenfélről álmodozom. Amiatt sem aggódunk, hogy nem lettünk kiemeltek. Magabiztosak vagyunk, bárkit is kapunk.

Érthető, hogy az írek nem izgulnak, a selejtezősorozatban bizonyították, hogy nagyon erős csapatuk van. Elég csak arra gondolni, hogy hazai környezetben 1-0-ra legyőzték a világbajnok németeket.

A norvégok is

Norvégia bosszankodhat rendesen, ugyanis az utolsó pillanatban csúszott le az automatikus kvalifikációról. Ugyanakkor a magabiztosság náluk is megvan, több korábbi és jelenlegi labdarúgó és edző nyilatkozta egybehangzóan, hogy jó esélyük van kijutni az Eb-re. Főleg, ha a magyarokat kapják.

A legtöbb esélyünk egyértelműen Magyarország ellen lenne.

Mindezt a 83-szoros norvég válogatott Kjetil Rekdal mondta a h-a.no-nak, hozzátéve, még a bosnyákokkal is elégedett lenne.

A szlovénoknak tök mindegy

Végigfutottunk pár szlovén internetes oldalt, de többnyire csak puszta tényközlésbe botlottunk, azaz felsorolták, hogy a svédeket, a bosnyákokat, az ukránokat vagy a magyarokat kaphatják. Velünk kapcsolatban három játékost emeltek ki, akire figyelni kell: Gera Zoltánt, Király Gábort és Dzsudzsák Balázst.

Vasárnap tehát sorsolás, kiderül, kivel is játszunk. A játéknapok november 12-14. és 15-17. lesznek. Az a csapat kezdi hazai pályán a párharcot, amelyet először húznak ki a pótselejtező sorsolásán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik