Foci

Az UEFA nem hátrál ki Platini mögül

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) végrehajtó bizottsága – melynek tagja Csányi Sándor MLSZ-elnök is – és tagszövetségei egységesen kiállnak felfüggesztett elnökük, Michel Platini mellett, akinek ügyében gyors döntést várnak az illetékesektől. A vb tagjai és az európai nemzeti szövetségek képviselői csütörtökön Nyonban találkoztak azért, hogy tárgyaljanak a francia sportvezető 90 napos felfüggesztésével kialakult helyzetről.

Támogatjuk Michel Platini jogát a megfelelő eljáráshoz, a fair tárgyaláshoz, s hogy lehetőséget kapjon arra, hogy tisztázhassa a nevét.

A szövetség felszólított minden, az ügyben döntési jogkörrel rendelkező szervet – a nemzetközi szövetség (FIFA) etikai és fellebbviteli bizottságát, illetve a nemzetközi Sportdöntőbíróságot -, hogy gyorsan dolgozzanak, s hozzák meg döntésüket november közepéig.

Platinit és Joseph Blattert, a FIFA első emberét múlt csütörtökön függesztette fel a nemzetközi szövetség etikai bizottsága, ezzel eltiltva őket mindenfajta labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik