Foci

A holland kapitány megmagyarázta a kudarc okát

Csupán a negyedik helyen végzett csoportjában az Oranje az Eb-selejtezőkön.

A jövő évi Európa-bajnokságról lemaradt holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Danny Blind szerint nincs elég minőségi játékos az országban.Bár a 2016-os franciaországi tornán már nem 16, hanem 24 csapat vehet részt, a selejtezősorozatban rendkívül gyengén teljesítő Hollandia nem lesz ott a mezőnyben.

Az 1988-ban kontinensbajnoki aranyérmes, háromszoros világbajnoki döntős csapat kedden a csehek ellen zárta a kvalifikációs mérkőzéseket, Amszterdamban. A második félidőben tíz emberrel játszó vendégek 3-2-re nyertek, így a hollandok az A csoport negyedik helyén végeztek. A lefújáskor kiderült, hogy a győzelem sem lett volna elég számukra a továbbjutáshoz, mert Törökország legyőzte Izlandot, ezzel biztosította a harmadik helyezést.

Az egész selejtezősorozat miatt csalódottságot érzünk. Sajnos nem voltunk elég jók” – nyilatkozta Danny Blind szövetségi kapitány, aki július elején vette át a posztot Guus Hiddinktől, de négyből három meccset elvesztettek az irányításával. Az edző szerint a keretüket sújtó sérüléshullám volt a kudarc egyik legfőbb oka.

Nagyjából 12-15 játékosunk hiányzott. Mi nem Németország vagy Spanyolország vagyunk, Hollandiának nehéz megbirkózni ezzel. Az országban egyszerűen nincs elég minőségi játékos ahhoz, hogy komoly változások történhessenek” – magyarázta Blind.

A szurkolók számára rossz hír lehet, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokság selejtezőcsoportja – Franciaországgal és Svédországgal – sokkal nehezebbnek tűnik, mint amilyen a mostani volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik