Foci

A gól, amelytől minden magyar szíve megszakadt

Annyira, de annyira közel volt...

Amint arról már beszámoltunk, kedd este Törökország egy hajrában szerzett szabadrúgásgóllal 1-0-ra legyőzte Izlandot, Kazahsztán pedig ugyanilyen arányban győzött Lettország vendégeként, így a magyar válogatott pótselejtezőre kényszerül. A novemberi két összecsapáson csak erős válogatottak jöhetnek, nem lesz könnyű kivívni a franciaországi részvételt.

Az utóbbi napokban mindenki csak számolgatott, milyen módon juthatnánk ki legjobb harmadikként. Hétfőn egy ország szurkolta ki, hogy Ukrajna ne győzze le a spanyolokat. Kedden pedig pár perce voltunk az eufóriától. Rigában Islambek Kuat a 65. percben betalált, de a törökök ekkor még nem vezettek, így a remény tovább élt.

A lettekben hiába bíztunk, esélytelenek voltak hazai pályán, a csoport utolsó előtti helyét megszerző kazahok gólokkal nyerhettek volna. Konyában Gökhan Töre jutott a kiállítás sorsára bő tíz perccel a vége előtt, emberhátrány ide vagy oda, azért ebben nagy hiba lett volna reménykedni, hogy ettől nem győznek a hazaiak.

A török szövetségi kapitány, Fatih Terim és a csapat vezére, Arda Turan is jelezte meccs közben, hogy a lett fővárosban számukra kedvezően alakul az állás. Aztán a legvégén jött a felívelés, a minden hájjal megkent Umut Bulut kiharcolt egy szabadrúgást, amelyhez Selcuk Inan állt oda.

A kapus hiába ért bele, nem tudott hárítani. A szívünk megszakadt, nem lett meg az automatikus kijutás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik