Foci

Hajrá Lettország – avagy így juthatunk ki a foci Eb-re

És hajrá Izland! Mert hála a spanyol De Gea elképesztő védéseinek és Mario fejes góljának kedd reggel arra ébredtünk, hogy még mindig él a remény a magyar labdarúgó-válogatott 2016-os Eb-szereplését illetően.

Hogy miért David De Geának, a spanyol válogatott kapusának hálálkodunk, azt mindjárt mutatjuk is. Ezért:

Talán ehhez nem kell sok magyarázat. Így a spanyolok Mario 22. percben szerzett fejesének köszönhetően legyőzték Ukrajnát (0-1), ami számunkra egy újabb pipát jelent a legjobb csoport harmadik helyért zajló küzdelemben.

Nézzük, kire kell még figyelnünk, miért kell izgulni kedd este.

Már csak a jelenleg 15 pontos Törökország zárhatja 16 ponttal a harmadik helyezettek versenyét – ezzel pedig megelőzhetne minket. A törökök szombaton legyőzték Csehországot, kedden hazai pályán a csoportelső Izlandot kell felülmúlják. Ha Izland nyer, vagy pontot szerez Isztambulban már bonthatjuk is a pezsgőt! Mi viszont arra tippelünk, hogy a már mindenképp csoportelső izlandiakat hazai pályán felülmúlják majd a törökök, hiszen menniük kell, mint a mérgezett egér ahhoz, hogy a csehekkel meccsselő hollandokat maguk mögött tartsák.

Ha ez a forgatókönyv valósul meg, úgy a törököké a harmadik hely, de ahhoz, hogy a legjobb harmadik hely is az övék legyen, még ez a sikerük sem elegendő. Ahhoz a csoport másik mérkőzésének, a Lettország-Kazahsztánnak is van köze még.

Törökország számára a kazah győzelem, számunkra a lett pontszerzés lenne a megfelelő. Ugyanis, ha Lettország kikap hazai pályán a kazahok lesznek az ötödikek, míg a balti állam válogatottja hatodik helyen zár. Ez esetben a kazahokat kétszer verő törökök hat pontra cserélik a lettektől szerzett mindössze kettőt, mi meg készülhetünk a pótselejtezőre

A Sport tévé párhuzamosan adja mindkét mérkőzést. Lehet izgulni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik