Foci

Egy apró lépéssel közelebb kerülhetünk az Európa-bajnoksághoz

Három mérkőzést is nagyon kell figyelnünk a hétfő este folyamán.

Mivel Románia a papírformának megfelelően 3-0-ra legyőzte Feröer legjobbjait, az is biztossá vált, hogy a mieink egy esetleges görögországi győzelemmel sem jutottak volna ki Franciaországba. A hétfői nap folyamán tíz mérkőzést rendeznek, számunkra a C csoport három találkozója nagyon fontos.

Ukrajna a már kijutó Spanyolország ellen lép pályára Kijevben, amennyiben a hazaik nyernek, legjobb harmadikként zárnak, mi pedig pótselejtezőre kényszerülünk. Amennyiben más eredmény születik, akkor az ukránokat letudtuk és akkor már nem is kell figyelnünk a másik két összecsapást.

Szlovákia és Macedónia azonban még bezavarhat. Északi szomszédaink Luxemburg ellen lépnek pályára és ha nyernek akkor kijutnak, méghozzá csoportmásodikként. Ha döntetlent játszanak vagy kikapnak és Macedónia nem nyer, akkor sincs számunkra probléma.

Viszont ha a macedónok győznek Fehéroroszországban, az alaposan átvariálja a helyzetet. A balkáni ország jelenleg három ponttal utolsó a csoportban, nem nehéz kiszámolni, egy sikerrel hat egységgel állnak majd. Számunkra akkor van jelentősége a győzelmüknek, ha Hamsikék nem nyernek. Akkor ugyanis Luxemburg szorul az utolsó helyre.

Ez azt jelentené, hogy a szlovákoktól csak négy pontot vonnának le. Egy döntetlen után lenne a legjobb harmadikat figyelembe vevő listán 16 pontjuk (nekünk 15 van). Vereség esetén pedig 15, viszont a több győzelem és a jobb gólkülönbség is nekik kedvez.

Szurkolnunk kell tehát a spanyoloknak, a szlovákoknak és a fehéroroszoknak. És akkor a keddi török és lett meccsel majd ráérünk foglalkozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik