Foci

Újabb két válogatott kvalifikálta magát az Eb-re

Törökország visszaelőzte Hollandiát, nagyon fontos meccset nyertek a bosnyákok.

Három csoport öt mérkőzésével folytatódtak szombat este az Eb-selejtezők.

B csoport

Belgium dolga volt a legkönnyebb a kilencedik fordulóban. A tavalyi világbajnokságon nyolc közé jutó válogatottnak egy andorrai győzelem a biztos kijutást jelentette a kontinensviadalra.

Nem meglepő módon az első félidőben már kettővel vezettek a belgák, Nainggolan és De Bruyne talált a kapuba. A fordulás után kisebb szenzáció történt, Andorra ugyanis egy tizenegyesből szépített. Mielőtt még vérszemet kaphattak volna a hazaiak Hazard is értékesített egy büntetőt. A folytatásban még Depoitre is gólt szerzett, így Belgium magabiztos sikerrel kvalifikálta magát az Eb-re.

Bosznia-Hercegovina hazai pályán Wales ellen lépett pályára. A hazaik a pótselejtezőt érő harmadik helyért küzdenek, míg Gareth Bale és társainak egy döntetlen is elég volt a továbbjutáshoz. Az első félidőben igazán nagy helyzet nem volt. A fordulás után a csereként beállt Djuric fejjel megszerezte a győzelmet a vendéglátóknak. A hajrában Ibisevic mindent eldöntött.

A csoport harmadik meccsén a forduló előtt harmadik Izrael Ciprust. A meglepő hazai vereség azt jelentette, hogy Izrael sorsa már nem a saját kezében van. Bosznia- Hercegovina ugyanis elé került, ráadásul Belgiumba látogatnak a záró körben.

Belgium után így Wales is ott lesz a franciaországi tornán, köszönhetően Izrael vereségének.

H csoport

Horvátország győzelmi kényszerben játszott hazai környezetben, zárt kapuk mögött Bulgária ellen. Amennyiben Modricék egyenes ágon akarnak kijutni, nyerniük kellett.

Zágrábban a siker nem maradt el, köszönhetően Perisic korai, és Rakitic szép góljának az első félidőben. A folytatás után Kalinic is gólt szerzett. Amennyiben déli szomszédaink győznek Máltán az utolsó körben, és Norvégia nem nyer Olaszországban, ott lesznek egyenes ágon Franciaországban.

A csoport

Hollandia kazahsztáni győzelme után a törökök a már páholyban lévő Csehország ellen léptek pályára. A harmadik helyért folyó csatában Törökország áll jobban, ugyanis a második félidőben Selcuk Inan és Hakan Calhanoglu is a kapuba lőtt.

A záró kör előtt két pont az előnyük, az utolsó játéknapon Hollandia – Csehország és Törökország – Izland összecsapásokat rendeznek.

Eredmény – Labdarúgás, Eb-selejtező

B csoport:
Andorra – Belgium 1-4 (0-2)
Gólszerző: Lima (51. – büntetőből) illetve Nainggolan (19.), De Bruyne (42.), Hazard (56. – büntetőből), Depoitre (64.)

Bosznia-Hercegovina – Wales 2-0 (0-0)
Gólszerző: Djuric (71.), Ibisevic (90.)

Izrael – Ciprus 1-2 (0-0)
Gólszerző: Bitton (76.) illetve Dossa Junior (58.), Demetriou (80.)

H csoport:
Horvátország – Bulgária 3-0 (2-0)
Gólszerző: Perisic (2.), Rakitic (42.), Kalinic (81.)
Kiállítva: Cop (89.)

A csoport:
Csehország – Törökország 0-2 (0-0)
Gólszerző: Selcuk Inan (62. – büntetőből), Calhanoglu (80.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik