Foci

Pep Guardiola búcsút int Münchennek

A sikeredző kontraktusa 2016 júliusáig szól a Bayern Münchennél. Beindult a találgatás, hol folytatja. Állítólag el is dőlt.

A barcelonai székhelyű Mundo Deportivo hozta le elsőként a hírt, miszerint hosszas tárgyalássorozat után a Manchester Citynek sikerült megállapodnia Pep Guardiolával.

Állításuk szerint a két fél megállapodásában nagy szerepet játszott Txiki Begiristain, a Barcelona korábbi szélsője, majd sportigazgatója, aki Guardiolával együtt erősítette a Barcelona csapatát évekig, de 2012 októbere óta már a Manchester City klubigazgatója.

Korábban arról is lehetett hallani, hogy a Bayern vezetése nem feltétlenül tartaná meg Guardiolát, nem maradéktalanul elégedettek vele, mert bár a mester 2013-as kinevezése óta nyert, Bundesligát, Német Kupát és Klubvilágbajnokságot, a Bajnokok Ligáját nem sikerült a csapatnak megnyernie.

Ugyanakkor mára fordult a helyzet. A müncheniek igazgatója, Karl-Heinz Rummenigge mindent megtesz azért, hogy megtartsa Guardiolát. Kérdés, sikerült-e? Ha nem, úgy a “B-terv” eddig Jürgen Klopp volt, de róla már a fél világ azt állítja, hogy ma-holnap bejelentik, ő váltja a Liverpool kispadjáról három napja menesztett Brandon Rogerst.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik