Foci

Húsz perc alatt kivégezte a Unitedet az Arsenal

Az Ágyúsok 3-0-ra győztek a Vörös Ördögök ellen a Premier League 8. fordulójában vasárnap délután.

Louis van Gaal együttese a tabella éléről, míg az Arsenal a negyedik helyről várhatta a szuperrangadót. Arséne Wenger fiai a hét közben csúfos vereséget szenvedtek hazai pályán az Olympiakos ellen, így volt törleszteni valójuk a szurkolók felé.

Galéria
Fotó: Europress fotóügynökség

Hatalmas erőbedobással vágott neki a találkozónak a házigazda, aminek azonnal meg is lett az eredménye. Özil lapos beadására Sanchez érkezett az ötös vonalánál és klasszis mozdulattal továbbított a hálóba.

A középkezdés után ismét gólt kapott David de Gea, egy villámgyors kontra végén Özil higgadtan gurított a hosszú alsóba.

Még húsz perc sem telt el a meccsből, amikor végleg eldöntötte a három pont sorsát az Arsenal, Sanchez védhetetlenül bombázott a léc alá.

A szünet előtt Martial óriási lehetőséget puskázott el, amivel szépíthetett volna a United, de ez nem sikerült a manchesterieknek a folytatásban sem, így pont nélkül térhetnek haza a fővárosból.

És most jöjjön néhány sokkoló statisztika a rangadóról.

A Premier League történetében először kapott három gólt húsz perc alatt a Manchester United

Az Arsenal legutóbb 2001-ben tudott három gólt lőni a Unitednek.

A United korábban csak egyszer kapott ilyen gyorsan két gólt a Premier League-ben.

Az Arsenal 2011 után tudott először legalább két gólt lőni a Unitednek.

Szintén 17 órás kezdéssel játszották a Swansea Tottenham összecsapást, mely 2-2-es döntetlenre végződött. Az észak-londoniak mindkét gólját Christian Eriksen szerezte szabadrúgásból. Csoda.

Eredmények – Premier League, 8. forduló:

Arsenal-Manchester United 3-0 (3-0)
Swansea-Tottenham 2-2 (2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik