Foci

Vajon most is bezáratja a stadiont az UEFA?

Nyolc német szurkolót tartóztattak le Szalonikiben a csütörtök esti PAOK-Borussia Dortmund labdarúgó Európa Liga-mérkőzés alatt történt rendbontás miatt.
Kapcsolódó cikkek

Szurkolók három alkalommal is pár másodpercig cigányoztak és a büdös jelző is elhangzott a magyar-románon (0-0). Ezt videók kíséretében bejelentette a FARE (Football Against Racism in Europe) nevű szervezet anonim megfigyelője, így az UEFA üres lelátók elé kényszerítette a válogatottat a Feröer elleni soros Eb-selejtezőn.

Mindezt csak azért elevenítettem fel, mert a Groupama Arénában lejátszott meccsen történt állítólagos “szurkolói rendbontás”, pitypangszedős, málnaszörpös, tavaszi óvodás zsúrdélután volt a csütörtöki PAOK-Dortmund (1-1)  EL-találkozóhoz képest.

Utóbbin a német szurkolók az a második félidőben pirotechnikai eszközöket gyújtottak, rakétákat lőttek fel, majd különféle tárgyakat dobáltak a fellépő rohamrendőrök felé. Nyilván egy-két scheiße (szar) griechen (görögök), vagy arschloch (segglyuk) griechen is elhangzott eközben.

Emiatt több percig állt a játék a pályán. Sérültekről nem érkezett jelentés.

Na mármost, baromira kíváncsian várom, hogy az UEFA illetékes bizottsága melyik csapat stadionját fogja bezáratni.

Tippem: hiába csinálták a dortmundi ultrák a balhét, a Signal Iduna Park lelátói egészen biztosan tömöttek lesznek a következő EL-meccsen is. A német futballal ugyanis nem lehet, nem mernek szórakozni.

Ezért a görögöket meszelik majd el rendezési hiányosság címén, de ők is maximum enyhe pénzbüntetést kapnak majd.

Kérdés persze, vajon Szalonikiben ott volt-e a FARE?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik