Foci

Németh Krisztián pazar góljával nyert kupát a Kansas

A Sporting Kansas City a magyar játékos találatával egyenlített, majd a büntetőpárbajban megszerezte a győzelmet és ezzel története során harmadszor lett övé a Lamar Hunt U.S. Open Cup.

Nem úgy indult a mérkőzés, hogy a Sporting Kansas City ünnepel majd, mivel a Philadelphia Union  játékosa, Sebastien Le Toux egy kiugratást követően a 23. percben megszerezte a vezetést (1-0).

A PPL Park (Chester, Pennsylvania) 14 463 nézőjének az újabb gólra a 65. percig kellett várnia. Ekkor Kansas örülhetett, mert a 16-os bal sarkánál Németh Krisztiánhoz került a labda, aki nem habozott és kapásból, zseniális mozdulattal csavarta azt vissza a kapu bal sarkába (1-1). A rendes játékidőben és a hosszabbításban sem született döntés, így jöhettek a büntetők.

Hat-hatig együtt haladtak, úgy, hogy a harmadik párban előbb a Philadelphia játékosa hagyta ki a büntetőt, majd közvetlen utána Némethnek nem ment a könnyebbik feladat.

A nyolcadik körben aztán Andrew Wenger rendkívül gyengén, a kapusba rúgta a Union büntetőjét és Jordi Quintilla nem hibázott. A Sporting Kansas City ezzel 2000 és 2013 után harmadszor hódította el a Lamar Hunt U.S. Open Cup. Az külön öröm, hogy mindezt az Amerikában magára találó Németh pazar, jobb belsős csavarásával sikerült nekik.

Meg kell jegyezzük azt is, a támadó négy kupameccsen lépett pályára, minden találkozóján gólt szerzett. Nem sok magyar játékos mondhatja el magáról, hogy megnyerte az észak-amerikai labdarúgás kupasorozatát. Speciel Németh az első.

“Az ilyen típusú futballisták jelentik a különbséget a győztes és a vesztes mérkőzés között. A nagy játékosok élnek ilyenkor a lehetőséggel. Krisztián nagy játékos, és minőségi játékos” – olvasható a csapattárs, Matt Besler értékelése a klub honlapján.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik