Foci

Óriási potyagól és történelmi pontszerzés a BL-ben

A kazah Asztana hazai pályán játszott 2-2-es döntetlent a török Galatasarayjal a labdarúgó Bajnokok Ligája C csoportjában.

Ünnepre készültek szerdán Asztanában, ugyanis a helyi focicsapat története első BL-főtáblás mérkőzését játszotta hazai pályán. A közönség ki is tett magáért a török Galatasaray elleni meccsen, ám így is azt láthatták, hogy egy félidőnyi játék után a vendégek vezetnek, Kisa távoli lövése kötött ki az alsó sarokban a 31. percben.

A második játékrészben főleg a kazahoknál volt a labda, a korábban az NB I-et is megjárt Foxi vezérletével több veszélyes támadást is vezettek. A legközelebb az egyenlítéshez a 64. percben járt a házigazda, amikor Foxi cselei után Dzholchiev hagyott ki egy ordító ziccert.

A 78. percben robbant a hangbomba a stadionban, a Galata védelme ugyanis összehozott egy gólt az Asztanának, Balta lábáról pattant a saját kapujába a labda – ez volt a kazah együttes első találata a Bajnokok Ligája főtábláján. Sőt, ha Kabananga kicsit pontosabb, a sorozat újonca akár át is vehette volna a vezetést.

Ez nem jött össze, a végén pedig jött a dráma: Rodriguez középre lőtt labdáját ugyanis bevédte a hazai kapus, Eric (videó a cikk alján). Mégsem nyert a Galata, ugyanis nem sokkal később Canas fejesével ismét egyenlített az Asztana (az UEFA aztán Carole öngóljaként könyvelte el a találatot), 2-2 lett az őrült meccs vége, a kazah bajnok megszerezte első pontját a BL-ben.

Eredmény – BL, 2. forduló, C csoport

Asztana – Galatasaray 2-2 (0-1)
Gólszerzők:
Balta (77. – öngól), Carole (89. – öngól) illetve Kisa (31.), Eric (86. – öngól)

Eric kapus öngólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik