Foci

Messi nélkül is nyert a Barca, két vereséggel rajtolt az Arsenal

A selejtezőben a Videotont kiejtő BATE újabb bravúrt hajtott végre.

FC Barcelona – Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)

A Lionel Messit a hétvégén elveszítő Barcelona nem kezdett jól hazai pályán a Bayer ellen, egy védelmi hibát kihasználva Kyriakos Papadopoulos szerzett vezetést (0-1), majd Neymar találta el a kapufát.

A fordulást követően még nagyobb bajba is kerülhettek volna a katalánok, Chicharito Hernández lőtt az égbe egy ziccert. Utána nagyon nyomott a Barca, amelynek meg is lett az eredménye. A 80. percben Sergi Roberto volt a leggyorsabb egy kipattanó után (1-1), két minutum múlva pedig Luis Suárez lőtt nagy gólt (2-1).

BATE Borisov – AS Roma 3-2 (3-0)

A selejtezőben a Videotont is búcsúztató fehérorosz gárda úgy tűnt, a pofozógép szerepét tölti majd be a csoportban, az első fordulóban ez be is igazolódott, aztán, jött a meglepetés.

A nyolcadik percben egy szép támadás végén Igor Stasevic fejelte be a kapufáról kipattanó labdát (1-0), majd négy perccel később Filip Mladenovic talált be vagy 30 méterről (2-0). Az már más kérdés, hogy ehhez Szcesny kapus hatalmas hibája is kellett, ugyanis nagyon rosszul helyezkedett és későn vetődött a labdára. Mladenovic még az első félidőben megrúgta saját maga második gólját is (3-0).

A szünet után Gervinho szépíteni tudott egy szép támadás végén (3-1), majd Vassilios Torosidis egy gólra felhozta az olaszokat (3-2), azonban ez sem volt elég a hatalmas blama elkerüléséhez.

Bayern München – Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)

Ahogyan az várható volt, a bajor csapat gólfesztivált rendezett az első fordulóban az Arsenal ellen diadalmaskodó horvátok ellen. Douglas Costa lőtt a rövid alsóba a 13. percben (1-0), majd a néhány nap alatt hét gólt szerző Robert Lewandowski lőtt az üres kapuba egy hatalmas védelmi megingás után (2-0).

25 perc játék után Mario Götze is beköszönt, egy szép háromszögelés lőtt a kapuba (3-0), majd megint a lengyel gólgép villant, egy szöglet után lőtt a kapuba három perccel később (4-0).

A fordulást követően megint jött Lewandowski, Thiago zseniális labdáját váltotta gólra (5-0), és ezzel egy hét alatt már a tizedik gólját jegyezte.

Arsenal – Olympiakos 2-3 (1-2)

A két nulla ponttal indító társaság meccsének igazi dráma lett a vége. Az első 45 perc során a görögöknél volt az előny. Előbb a 33. percben egy szöglet után Federico Pardo lőtt a jobb alsóba (0-1), Theo Walcott erre gyorsan válaszolt egy éles szögből eltekert lövéssel (1-1).

Itt viszont még nem volt vége, egy újabb sarokrúgás után David Ospina szerencsétlenkedte saját kapujába a labdát (1-2).

A szünet után Alexis Sánchez a 65. percben egyenlített fejjel (2-2), egy percre rá azonban Alfred Finnbogason tessékelte be közelről Pardo beadását (2-3).

Az Arsenal így két mérkőzés után is pont nélkül áll, az Ágyúsok szurkolói pedig kifütyülték kedvenceiket.

Eredmény – Bajnokok Ligája

E csoport:
FC Barcelona – Bayer Leverkusen 2-1 (0-1)
Gólszerző: Sergi Roberto (80.), Suárez (82.) illetve Papadopoulos (22.)
BATE Borisov – AS Roma 3-2 (3-0)
Gólszerző: Stasevic (8.), Mladenovic (12., 30.) illetve Gervinho (66.), Torosidis (82.)

F csoport:
Bayern München – Dinamo Zagreb 5-0 (4-0)
Gólszerző: Douglas Costa (13.), Lewandowski (21., 28., 55.), Götze (25.)
Arsenal – Olympiakos 2-3 (1-2)
Gólszerző: Walcott (35.), Alexis Sánchez (66.) illetve Pardo (33.), Ospina (40. – öngól), Finnbogason (67.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik