Foci

Böde döntött Orbán és Rogán között! Bólints, Dani!

Nagyon meleg volt a pite. Litkai és Gerlóczy kiszorította Thomas Dollt és tolmácsát.

A 24.hu háromfős riporterkülönítménnyel utazott tegnap Felcsútra egy Böde Dániel-interjúért. Minek három skribler egyetlen centerre? Hát mert a zöld gólvágót a pályán sem lehet egy az egyben megverni.

De hiába a napok óta tartó riporteri tréning, Böde nem állt kötélnek, ugyanis egy teljes hónap sajtószilenciumot kért és kapott a klubvezetéstől. (Ennek ellenére természetesen továbbra is nyitottak vagyunk egy Böde-interjúra, négyesben. Bólints, Dani!)

Némi belpolitikai kárpótlás, hogy a meccs után az öltöző körül ólálkodva a Rogán-családba ütköztünk. A friss miniszter talpig méregzöldbe öltözött feleségével hozta öltözőlátogatásra fiait, s elárulta: a kormányfővel közösen tekintette meg a métát, sőt fogadtak is a mérkőzésre, a tét egy üveg bor volt. Rogán ferencvárosi győzelemre tett, Orbán mosolyogva a hazait preferálta.

A miniszter szempontjából a lehető legjobb eredmény született (nulla-nulla, ráadásul úgy, hogy a hónapok óta parádézó Böde a hajrában a kapusba fejelt egy ziccert), hiszen veszíteni rossz, annál már csak az veszélyesebb, ha az ember a főnökét nyomja le, pláne, ha az illetőt Orbán Viktornak hívják.

Sajnos, míg ezt az exkluzív infót beszereztük, lemaradtunk Doll mester sajtótájékoztatójáról, amit utólag kíséreltünk meg rekonstruálni. Doll szerepében Litkai Gergely, a tolmácsot Gerlóczy Márton tolmácsolja.

Íme.

Gerlóczy sporttárs nem elégedett meg a fönti szemtelenkedéssel (amiért ezúton is elnézést kérünk Doll mestertől), hanem még posztittelt is a szombat esti futballélmény egy időviharos pillanatáról.

Tessék.

A stadion sajtómunkásoknak fenntartott sajtószobájában, amelynek ajtaja a sajtó képviselőinek fenntartott sajtópáholyba vezet, a nyitott, illetve még meg nem nyitott szénsavmentes, illetve szénsavas vizek és a sajtómunkások által megdézsmált vegyes felvágottas tálakkal teli asztalok között egy sportosan elegáns, fehér inget, valamint koptatott farmernadrágot viselő sajtómunkás a sajtópáholyt tartó oszlopra erősített televíziót nézte, amelyben a nemzeti 4-es csatorna sajtómunkásai éppen abból a stadionból közvetítettek mérkőzést, ahol a sajtómunkás maga is tartózkodott. A képernyőn, az élő adásban, egy sportosan elegáns, fehér inget, valamint koptatott farmernadrágot viselő sajtómunkás a fővárosi futballklub német állampolgárságú vezetőedzőjét kérdezte valamiről, amiről feltűnő módon egyedül és kizárólag ez a sajtómunkás gondolta azt, hogy figyelmet érdemel. Mozdulatlanul állt, mintha valami drámai erejű, az egész világot, mi több, az egész sajtót, az egész világsajtót felbolygató bejelentést hallgatott volna éppen, aztán amikor a tévében a sajtómunkás a kamera felé fordult, a sajtópáholy mögötti sajtószobában dolgozó sajtómunkás is megmozdult, és akkor láthatóvá vált az arcuk, láthatóvá vált, hogy az élő adásban a pálya szélén dolgozó sajtómunkás, és a sajtószobában az élő adást figyelő sajtómunkás egy és ugyanaz a személy.

 

Gerlóczy Márton, Litkai Gergely és Nagy József sporttudósítók videóját Katz Dávid vágta

Olvasói sztorik