Foci

Méretes zakót kapott a City a lesgólok meccsén

Az ötből három találat is szabálytalan volt.

Az angol labdarúgó-bajnokság (Premier League) hetedik fordulójának nyitómérkőzésén rangadót rendeztek, az éllovas Manchester City látogatott a Tottenham Hotspur otthonába.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, a 25. percben egy mintaszerű kontra után Kevin de Bruyne talált a kapuba (0-1), apró szépséghiba, hogy lesről. Igaz nem csoda, hogy nem láthatta az asszisztens, hiszen millimétereken múlott.

A félidő legvégén jött az egyenlítés, lesről. Eric Dier bombázott a hálóba, viszont a pár pillanattal korábban a labdát középre adó Kyle Walker méteres lesen volt (1-1).

A fordulást követően öt perccel már a hazaiaknál volt az előny. A szabadrúgást követően Toby Alderweireld fejelt a hálóba, Willy Caballero kapus borzasztóan mozdult ki (2-1). Egy óra játék után jöhetett az újabb lesgól, Christian Eriksen szabadrúgása csattant a lécen, a kipattanót Harry Kane lőtte a jobb felsőbe, igaz a szabadrúgás elvégzésének pillanatában a védők mögött tartózkodott (3-1).

Tíz perccel a lefújás előtt a második szabályos gólját is megszerezte a Tottenham, Erik Lamela a kapust kicselezve passzolta be a negyediket (4-1). A vendéglátók sorozatban a harmadik győzelmüket aratták, míg a City lecsúszhat az első helyről, abban az eseten, ha a United győzni tud a Sunderland ellen.

Eredmény – Premier League, 7. forduló

Tottenham – Manchester City 4-1 (1-1)
Gólszerző: Dier (45.), Alderweireld (50.), Kane (61.), Lamela (79.) illetve de Bruyne (25.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik