Foci

Szenzációs rekord dőlt meg a Bundesligában

Pierre-Emerick Aubameyang, a Borussia Dortmund csatára a bajnoki szezon mind a hat eddigi mérkőzésén betalált. Csapata ugyanakkor megtorpant a Hoffenheim otthonában, a szezonban először nem nyert a BVB. Szalai Ádám nem játszott.

A Borussia Dortmund labdarúgócsapata a szezonban 12 mérkőzést játszott a szerdai bajnoki előtt, ebből 12-őt meg is nyert. Thomas Tuchel együttese a Bundesliga 6. fordulójában ahhoz a Hoffenheimhez látogatott, amely ezzel szemben borzalmasan kezdte a szezont, eddig mindössze egy döntetlent tudott felmutatni a bajnokságban.

Na, a fentiek miatt volt nagy meglepetés, hogy a Szalai Ádámot ezúttal sem nevező Hoffenheim vezetett egy félidőnyi játék után, ráadásul teljesen megérdemelten, Rudy volt a gólszerző. Fordulás után is a hazaiaké volt az első nagy lehetőség, az kimaradt, nem sokkal később Aubameyang pedig egyenlített is – ezzel ő lett a Bundesliga történetének első játékosa, aki az első hat forduló minden meccsén eredményes tudott lenni.

Győzelemnek ugyanakkor nem örülhetett sem ő, sem a csapattársak, a szezon során először nem tudott nyerni a Borussia Dortmund, 1-1 lett a végeredmény.

Aubameyang történelmi gólja:

A Borussia Mönchengladbach kellemetlen helyzetbe került az elmúlt forduló után, mivel vezetőedző nélkül maradt a csapat, Lucien Favre ugyanis váratlanul lemondott az együttes gyengébb szereplése miatt. Beugró edzővel vágott neki így az Augsburg elleni mérkőzésnek a csapat, a vége pedig 4-2-es győzelem lett, első pontjait szerezte a csapat a Bundesliga-idényben.

A Stuttgart volt a másik együttes, amelyik minden bajnokiját elbukta eddig a szezonban, a svábok azonban 3-1-re nyertek a Hannover otthonában, így megszakadt a rossz sorozatuk.

A Bayer Leverkusen a Mainzot (Javier Hernandez első bajnoki gólját lőtte a gyógyszergyáriaknál), a Schalke a Frankfurtot verte.

Eredmények – Bundesliga, 6. forduló

Hoffenheim – Borussia Dortmund 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Rudy (42.) illetve Aubameyang (55.)

Hannover – Stuttgart 1-3 (1-2)
Gólszerzők: Karaman (14.) illetve Gentner (16.), Werner (18.), Maxim (90+1.)

Bayer Leverkusen – Mainz 1-0 (0-0)
Gólszerző: Hernandez (69.)

Borussia Mönchengladbach – Augsburg 4-2 (4-0)
Gólszerzők: Johnson (5.), Chaka (17.), Stindl (19.) Dahoud (21.) illetve Verhaegh (51., 74. – mindkettőt 11-esből)

Schalke 04 – Frankfurt 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Matip (76.), Sane (90+1.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik