Foci

Kiderült, mennyit keres Németh Krisztián a Kansas Citynél

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság (MLS) játékos szakszervezete mint minden évben, idén is nyilvánosságra hozta a ligában szereplő focisták éves fizetését. A lista a fix juttatásokat tartalmazza, az egyénekre lebontott bónuszok nem szerepelnek benne, mert természetesen benne van a pakliban, hogy a sportoló nem teljesíti azokat.

Talán senkit sem lep meg, hogy a brazil klasszis Kaká keres a legjobban. Az Orlando évente 7,16 millió dollárt utal át a számlájára. Őt Sebastian Giovinco, a Toronto olasz játékosa követi a sorban (7, 11 millió), a képzeletbeli dobogó legalsó fokára pedig a szintén a kanadai együttest erősítő Bradley Michael (6,5 millió) állhatott fel.

Steven Gerrard 6,3, Frank Lampard 6, David Villa pedig 5,6 milliót kaszál egy évben, hogy a legismertebb játékosokat említsük.

A listából természetesen kiderül az is, hogy Németh Krisztián, a Sporting Kansas City támadójának mennyi az éves fizetése. A magyar válogatott játékos 250 ezer dollárt, azaz közel 70 millió forintot tesz zsebre ebben a szezonban, ami havi bontásban 5,8 millió forintot jelent. Ezzel csapatán belül úgymond a középmezőnyben szerepel.

A Ferencvárost elhagyó David Mateosnak 325 ezer dollár üti a markát Orlandóban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik