Foci

Sir Alex Ferguson elárult egy-két titkot

sir alex ferguson (sir alex ferguson, alex ferguson, )
sir alex ferguson (sir alex ferguson, alex ferguson, )
A Manchester United korábbi vezetőedzője megnevezte azokat, akikkel lehetséges utódjaként tárgyalt 2013-as visszavonulásakor.

“Megkértem Pepet, hogy hívjon fel, mielőtt elfogadja egy másik klub ajánlatát, de nem tette meg, és a Bayern Münchent választotta 2013 júliusában” – olvasható a mester legújabb könyvében.

Amint azt Ferguson kifejtette, több más tréner is képbe került nála az FC Barcelonával korábban rendkívül sikeres Guardiola mellett. Lehetséges utódként megnevezte José Mourinhót, de hozzáfűzte: ő ígéretet tett a Chelsea tulajdonosának, Roman Abramovicsnak, hogy visszatér a londoni együtteshez. Felmerült Carlo Ancelotti neve is, ám ő Mourinho helyét vette át a Real Madridnál.

A Borussia Dortmund vezetőedzője, Jürgen Klopp jól érezte magát Dortmundban, és szerződést hosszabbított a klubjával, az akkoriban a holland válogatottat irányító, tavaly nyár óta a Manchester Unitedet vezető Louis van Gaal pedig a 2014-es világbajnokság előtt nem akarta otthagyni a nemzeti tizenegyet.

David Moyes, aki végül váltotta Fergusont a manchesteri csapatnál, csak a hatodik helyen állt a Vörös Ördögöket 26 éven át irányító skót szakember listáján.

“Végül David Moyes-t választottuk. Már 11 éve vezette az Evertont, amelynél remek munkát végzett” – írja Ferguson. – “Sajnos azonban valahogy nem működött a munka Daviddel. Abban azonban biztos vagyok, hogy néhány dolgot másként csinálna, ha újra megkapná a lehetőséget az Old Traffordon.”

Sir Alex azt is elárulta, ki keresett a legjobban, amíg ő volt az edzője a csapatnak. „Amikor Glazerék havi 250 ezer fontos fizetést adtak Rooney-nak, tudni akartak, mit gondolok erről. Azt válaszoltam, egyáltalán nem tetszik, hogy kétszer annyit keres, mint én. Joel Glazer egy szempillatás alatt belátta, hogy igazam van, hamarabb megegyeztünk, mint ahogy elolvasták a fenti mondatot” – írja könyvében Sir Alex Ferguson.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik