Foci

Dárdai: A nyafogás nem megoldás

A német labdarúgó-bajnokságban nem lazsálnak a csapatok, hét közben ismét bajnoki fordulót rendeznek. Dárdai Pál együttese, a Hertha BSC kedden a Kölnt fogadja. A vendégek az elmúlt 26 évben nem rajtoltak olyan jól, mint idén.

A berliniek sem panaszkodhatnak a teljesítményükre, ugyanakkor Dárdainak sérülések nehezítik a dolgát – mint eddig a szezon egészében. A helyzet kezd eldurvulni, már összesen tíz vannak sérültlistán, a B.Z. Berlin pedig kiszámolta, ezen játékosok összértéke 24 millió euró! Legutóbb a kezdőkapus Thomas Kraft és a védelem oszlopa, Sebastian Langkamp dőlt ki a sorból.

Dárdai egyébként nem aggódik a sok sérült miatt:

Az én munkám az, hogy megoldást találjak. A nyafogás nem segít rajtunk. Ismerem ezt a problémát még abból az időből, amikor az utánpótlással foglalkoztam, csak ott a játékosaim azért hiányoztak, mert iskolai elfoglaltságaik voltak.

Kraft helyettese berlini lapértesülések szerint a norvég Rune Jarstein lesz.

A 30 éves hálóőrrel eddig mindig kikapott a Hertha a Bundesligában.

2014 márciusában a Schalke, 2014 augusztusában a Bayer Leverkusen ellen maradtak alul a berliniek, míg szombaton mind a két gólt ő kapta a Wolfsburg otthonában. Ennek a rossz sorozatnak szakadhat vége kedden, legalábbis Dárdaiék reménye szerint.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik