Foci

Van, amiben Lionel Messi a legrosszabb

Egy negatív csúcsot döntött meg az argentin klasszis a Levante elleni mérkőzésen.

Az FC Barcelona labdarúgócsapata vasárnap este 4-1-re legyőzte a Levante gárdáját a La Liga negyedik fordulójában. A találkozó azonban mégsem erről marad emlékezetes, hanem Lionel Messi újabb kihagyott büntetőjéről.

Az argentin zseni a 75. percben, kétgólos hazai vezetésnél lőtte az égbe a tizenegyest. A mérkőzés krónikájához az is hozzátartozik, hogy a második félidő elején egy büntetőt azért gólra váltott.

A negatív rekord, amit vasárnap megdöntött Messi az pedig nem más, mint, hogy nála több büntetőt még senki nem rontott az elmúlt tíz évben a spanyol élvonalban. A négyszeres aranylabdás hatszor hibázott már a La Ligában a büntetőpontról.

Először 2011. október 22-én a Sevilla ellen, ezt követte három és fél hónap múlva egy Valencia elleni rontás. Utána sokáig semmi, majd nagyjából másfél év alatt pedig négy elhibázott tizenegyes. Sorrendben a Betis, a Levante, a Bilbao majd vasárnap újfent a valenciai csapat ellen.

Pályafutása során összesen tizenhét alkalommal hagyott ki büntetőt, az említett hat hiba mellett ötször a Spanyol Kupában, egyszer a Spanyol Szuperkupában, háromszor a Bajnokok Ligájában és kétszer a válogatottban is rontott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik