Foci

Szépen törleszti vételárát a Milan nyári sztárigazolása

Hiába egyenlített kétszer is a Palermo, ez kevés volt a pontszerzéshez.

Szombaton kezdetét vette az olasz labdarúgó-bajnokság (Serie A) negyedik fordulója. Az esti mérkőzésen az eddig három ponttal szerénykedő AC Milan fogadta a Palermót.

A 21. percben szinte a semmiből vezetett a hazai csapat, Bonaventura tálalt Carlos Bacca elé, aki kapásból a jobb felsőbe lőtt (1-0). Nem sokáig örülhetett a San Siro közönsége, Oscar Hiljemark tizenegy perccel később egyenlített (1-1).

Még a szünet előtt visszavette a vezetést Sinisa Mihajlovic csapata, Giacomo Bonaventura tökéletes szabadrúgása a jobb felsőben kötött ki (2-1).

A fordulás után sokáig semmi, majd az utolsó szűk húsz percben felpörögtek az események. Előbb újra a szicíliaiak svéd futballistája egalizált egy védelmi hibát kihasználva (2-2), majd két perccel később, a 75. minutumban ismét a Sevillától igazolt kolumbiai csatár volt eredményes, aki egy beadást csúsztatott a hálóba, kialakítva ezzel a 3-2-es végeredményt.

Bacca a nyáron igazolt Olaszországba 30 millió euróért, eddigi négy bajnokiján már harmadszor talált a kapuba. Úgy tűnik elkezdte törleszteni alacsonynak egyáltalán nem mondható vételárát.

A szombat kora esti mérkőzésen az Empoli emberelőnyben, a ráadás perceiben szerzett góllal fordított az Udinese vendégeként.

Eredmény – Serie A, 4. forduló

AC Milan – Palermo 3-2 (2-1)
Gólszerző: Bacca (21., 75.), Bonaventura (41.) illetve Hiljemark (32., 73.)
Udinese – Empoli 1-2 (1-0)
Gólszerző: Zapata (19.) illetve Paredes (73.), Maccarone (90+2.)
Kiállítva: P. Kone (72.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik