Foci

Doll: „A játékosaim, úgy mozogtak, mintha nehéz hátizsákot cipeltek volna”

Thomas Doll (Array)
Thomas Doll (Array)
Így értékeltek a szakvezetők az NB I kilencedik fordulója után.

Ferencváros – Békéscsaba 1-0

Thomas Doll (Ferencváros): „1-0-ig jól játszottunk, utána azonban lényegében nem futballoztunk. Fáradtnak tűntek a játékosaim, úgy mozogtak, mintha nehéz hátizsákot cipeltek volna. Szerdán és csütörtökön nagy melegben, keményen edzettünk, ezért lehettünk ma ennyire fáradtak. Elégedett vagyok ugyanakkor azzal, hogy nem kaptunk gólt, hiszen ilyen mérkőzésen gyakran előfordul, hogy az utolsó percekben egyenlít az ellenfél. Jövő héten ismét a saját játékunkat játsszuk majd, és szeretnénk a mainál jobb teljesítményt nyújtani.” (fradi.hu)

Zoran Spisljak (Békéscsaba): „Izgalmas meccs volt, gratulálok a Fradinak, de a saját csapatomnak is. Nem álltunk messze a célunktól, lehetett volna egyenlítenünk. A Fradi nagyon belekezdett, a második játékrészben viszont szervezettebbek voltunk. Egyszer közel álltunk az egyenlítéshez, egy kicsi hiányzott, 0-0-nál túl mélyen védekeztünk. Az egy megoldás hiányzott.” (ulloi129.hu)

Vasas – Debrecen 0-1

Simon Antal (Vasas): „Az első félidőben nem találtak fogást egymáson a csapatok. Nagy Gergőnek és az ellenfél kapusának is volt egy-egy nagy védése a szünetig. A második félidőben sokáig nem pörgött fel a meccs, mindkét csapat stabil volt, az utolsó negyedórában aztán voltak helyzetek, a Debrecen egy extra megoldással eldöntötte a meccset. Utólag azt mondom, egy ponttal is beljebb lettünk volna, de sajnos az ellenfél a maga javára fordította a mérkőzést.” (vasasfc.hu)

Kondás Elemér (Debrecen): „Jó mérkőzés volt, azt kaptuk, amire számítottunk, nagyon nehéz dolgunk volt a Vasas ellen. Kialakítottunk helyzeteket, már az elején volt egy nagy helyzetünk, ezt követően is akadtak lehetőségeink. Egy szép támadás után egy szép góllal megnyertük a mérkőzést. Nagyon nehéz találkozó volt. Mondtam korábban, hogy akkor lesz értéke az MTK elleni győzelemnek, ha itt is nyerünk.” (vasasfc.hu)

Paks – MTK 0-0

Csertői Aurél (Paks): „Az első félidőben fölénk kerekedett az MTK, nem tudtuk azt játszani, amit szerettünk volna. Sok volt a pontatlanság, és bár a második játékrészben már biztosabbak voltunk, az előre játékban még mindig akadtak hibáink. Ezen a mérkőzésen egyénileg nem tudtunk pluszt hozzátenni. Nem működött az első félidő nyitott védekezése, ezért a szünetben végrehajtott cserékkel a középpályát igyekeztem stabilabbá tenni, mert az látszott, ha kinyílunk, akkor nagyon gyors kontrákat tud vezetni ellenfelünk. Ennek hatására a másodikban már adódtak lehetőségeink is, igaz az MTK-nak is, így azt mondhatom, hogy értékes egy pontot szereztünk.” (paksifc.hu)

László Csaba (MTK): „Debrecenben örültünk volna az egy pontnak, itt nem vagyunk elégedettek vele. Vesztettünk kettőt. Nehéz a Paks ellen játszani, mert nagyon masszívak. Az első félidőben kellett volna eldönteni a mérkőzést, mert a második 45 percben feljavultak, több kontrájuk volt, ezért nem hoztunk be még egy offenzív játékost, mivel féltünk, ha kinyílunk, gólt kapunk. Megbecsüljük ezt a pontot idegenben, de nem jó a szám íze, mert egymás után sokszor megyünk idegenbe. Ehhez hasonló futballt kell játszanunk a következő idegenbeli mérkőzéseinken is. Vukmir és Torghelle kimaradt, de Ramos és Poór jól helyettesítették őket. A csapategységgel elégedett vagyok, és örülök, hogy van már alternatíva az összeállításban. Jó hír az is, hogy Hujber bemutatkozhatott a csapatban. Csak a gól hiányzott a játékunkból, a többivel elégedett vagyok. Ha egyszer-egyszer kijött a Paks, akkor a megszerzett labdákat nem oldalra, vagy hátra játszottuk meg, hanem előre, ennek örülök. A végén már nem akartunk kockáztatni, nehogy az egy pont se legyen meg. Ennyi lehetőségből gólt kellett volna rúgnunk, de sajnos nem sikerült.” (mtk.hu)

Haladás – Budapest Honvéd 0-0

Mészöly Géza (Haladás): „Az első félidőben a Honvéd gólt szerezhetett volna, ám szerencsére van egy Király Gáborunk, aki szenzációsan védte a büntetőt. Ráadásul Gazdag lezárta a bal oldalunkat és a szünet után jobban játszottunk, sok labdarúgóm teljesítménye feljavult, jó néhányszor megbontottuk a kispestiek védelmét. Játékosaim ismét nagyot küzdöttek, ha kellett, kisegítették egymást. Popin például hátul tízból tízszer elfejelte a labdát. Kemény csatát vívtunk, igazi sakkjátszma volt ez a találkozó, nem nyertünk ugyan, de nem felejtsük el: akadt egy erős ellenfél is. És tudjuk, három meghatározó játékosunk is hiányzott. Két motivált gárda futballozott egymással. Úgy érzem, jól helytálltunk, ezúttal is emelt fővel jöhettünk le a pályáról és olyan teljesítményt nyújtottunk, ami még több nézőtt vonz ki a jövő szombati, Vasas elleni meccsünkre.” (vaol.hu/haladas)

Marco Rossi (Budapest Honvéd): „Nyernünk kellett volna, ha a büntetőt nem is számolom, volt öt-hat helyzetünk. A vasiaknak a meccs végén két kavarodás után akadt csak lehetősége, tehát nem felépített támadások után. Nagy Gergő remekül kikapcsolta a játékból Németh Máriót, nem is volt lehetősége a hazaiak játékosának. Többet tettünk a győzelemért, mint a Haladás. Nagyon fájó, hogy egymás után két meccsen is kihagytunk egy-egy tizenegyest.” (vaol.hu/haladas)

Videoton – Újpest 3-0

Pető Tamás (Videoton): „Megérte erre várni, nagyon sokat dolgoztunk érte, hetek óta benne volt a csapatba, most kijött, hála Istennek, nagyon örülök neki. Azt gondolom, hogy tökéletesen működött a formáció. Váltanunk kellett, az nem működött, amit hetekkel ezelőtt játszottunk. Egy kicsit rendszert váltottunk, de én úgy gondolom, hogy ez bejött, és nagyon örülök neki. Nagyon remélem, hogy átlendültünk a mélyponton, ennek a győzelemnek akkor lesz értéke, ha a következő hétvégén is tudunk nyerni.” (M4 Sport)

Nebojsa Vignjevic (Újpest): „Egy jobb Videoton ellen léptünk pályára. Az első félidőben azonban nagyjából uraltuk a játékot, sikerült helyzeteket kialakítani, sajnos nem voltunk elég jók ahhoz, hogy gólt szerezzünk. A második félidőben buta helyzetek, buta tizenegyes, és egy szerencsétlen piros lap voltak, ezek után már nem jöttek azok a helyzetek, amelyek gólveszélyesek lettek volna. Gratulálok az ellenfélnek, úgy érzem, hogy az eredmény igazságos, még ha nem is 3-0-ra, de ma így alakult.” (M4 Sport)

DVTK – Puskás Akadémia 3-2

Bekő Balázs (Diósgyőr): „Nagyon hektikus, és jó mérkőzés volt, mindkét csapat dicséretet érdemel. A mérkőzés elején bealudtunk, igazából nem értem, hogy miért játszottunk óvatosan és bizonytalanul. Az elején volt pár lehetősége a Puskásnak, ezeket megúsztuk, és utána már voltak olyan jelek, amelyek azt mutatták, hogy több van bennünk. A második félidőre jól jöttünk ki, gólt is szereztünk, aztán pedig még egyet. 80 percig tartott a koncentrációnk, akkor leblokkoltunk, és két hibánkat megbüntette az ellenfél. Az köztudott, hogy pontrúgásból jók vagyunk, a meccs végén jött is egy ilyen lehetőség, aminek köszönhetően a végén megnyertük a mérkőzést. Gratulálok a srácoknak, hihetetlen szériában vagyunk, ami a sérültek és az eltiltottak tömkelegét jelenti.” (boon.hu)

Robert Jarni (PAFC): „A mérkőzés biztosan izgalmas volt a nézők számára, csak nem nekünk, mert már megint két arcunkat mutattuk. Az első félidőben megmutattuk, hogy tudunk jól játszani, megvolt az akarat is, csak gólt nem tudtunk lőni. A második félidőben előjött a koncentráció hiány, két gólt kaptunk, ám ezt követően sikerült erőt merítenünk és kiegyenlítettünk. A végén azonban ismét jött egy figyelmetlenség, egy pontrúgás után, és így elveszítettünk egy pontot.” (boon.hu)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik