Foci

U19: négygólos győzelemmel kezdte a csapat az Eb-selejtezőt

A magyar korosztályos válogatott 4-0-ra győzte le Kazahsztán a horvátországi minitornán.

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott Horvátországban vágott bele az Eb-selejtezőbe, elsőre Kazahsztán volt az ellenfél és a mieink mindenképpen nyerni szerettek volna. Az mlsz.hu tudósításából kiderül, hogy ehhez már az első félidőben rengeteget tett Sören Osterland csapata, ugyanis Haris – büntetőből szerzett – és Petró góljával 2-0-s előnybe kerültünk.

A második játékrészben is a mieink játszottak veszélyesebben – emberelőnybe is kerültünk -, ám a 83. percig kellett várni az újabb magyar gólra, akkor Szatmári értékesített egy újabb tizenegyest. A 4-0-s végeredményt Rózsahegyi állította be.

Így értékelt a kapitány:

Minden tornán nehéz az első mérkőzés nehéz, ezért nagyon örülünk, hogy sikerrel vettük az akadályt, ráadásul négy gólt rúgtunk, miközben egyet sem kapott a csapat. A győzelem ellenére még nem örülhetünk felhőtlenül, hiszen két további meccs vár ránk, és legalább egy győzelemre még szükségünk lesz a továbbjutás kiharcolásához. A mutatott teljesítménnyel elégedett vagyok, de azért még van miben fejlődnünk a montenegróiak és a horvátok elleni összecsapásokig.

A mieink legközelebb vasárnap lépnek pályára, akkor Montenegró lesz az ellenfél.

Eredmény – U19-es Eb-selejtező

Magyarország-Kazahsztán 4-0 (2-0)
Gólszerzők: Haris (7. – 11-esből), Petró (32.), Szatmári (83. – 11-esből), Rózsahegyi (87.)

Magyarország: Demjén Patrik – Szivacski Donát (Rózsahegyi Dominik, 80.), Czingráber Máté, Szalai Attila, Fodor Ákos – Haris Attila, Vogyicska Bálint (Pávkovics Bence, 58.) – Korozmán Kevin (Boros Gábor, 58.), Petró Balázs, Szatmári István – Bíró Bence

Ajánlott videó

Olvasói sztorik