Foci

Németország-Magyarország 12-0

A magyar női labdarúgó-válogatott 12-0-s vereséget szenvedett a németek elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

Markó Edina együttese a csoportfavorit Németország ellen, idegenben kezdte meg szereplését a 2017-es kontinenstorna selejtezőjében. Nem a mieink számítottak a találkozó esélyesének, ám ekkora verésre talán senki sem számított.

A házigazda németek már alig több, mint negyedóra alatt elléptek 3-0-ra, és a félidőben már 7-0-ra (!) vezettek. A második játékrészben sem fogták vissza magukat, akkor újabb öt gólt szereztek, így 12-0-ra nyertek. A legeredményesebb játékos Bremer volt, aki mesterhármast jegyzett, Popp és Goessling pedig dupláztak.

A Halléban rendezett összecsapást 4500-an nézték meg a helyszínen.

Fotó: mlsz.hu
Fotó: mlsz.hu

A kontinenstornát 2017-ben Hollandiában rendezik. A házigazdák automatikusan résztvevő válogatottja mellé a jövő szeptemberig tartó selejtezősorozat nyolc csoportjának győztese, illetve a hat legjobb második csatlakozik közvetlenül. A fennmaradó egy helyért a két legrosszabb csoportmásodik pótselejtezőt vív.

A magyar és a német csapat mellett a horvát, a török és az orosz együttes szerepel még az ötös számú selejtezőcsoportban. A mieink legközelebb hétfőn játszanak, akkor a törököket fogadjuk a Groupama Arénában.

Eredmény – női Eb-selejtező, 5. csoport, 1. forduló

Németország – Magyarország 12-0 (7-0)

Magyarország: Szőcs Réka – Mosdóczi Evelin, Tálosi Szabina, Szeitl Szilvia (Rácz Zsófia, 64.), Tóth Gabriella (Tóth Alexandra, 46.), Szabó Viktória – Sipos Lilla, Csiszár Henrietta, Smuczer Angéla (Szuh Erika, 55.), Jakabfi Zsanett – Vágó Fanny

Ajánlott videó

Olvasói sztorik