Foci

Gumibotzápor a Bajnokok Ligája meccsen

Elképesztő verésben részesítette a görög rendőrség a Bayern München szurkolóit a szerda esti Olympiakosz-Bayern München (0-3) mérkőzés előtt, de már bent a stadionban.

Természetesen számos videó kering a neten az eseményről, amit nem lehet szőnyeg alá söpörni, meg nem történtté nyilvánítani.

A jelenetsor kicsiben leginkább az 1992. szeptember 17-én, a Slovan-Bratislava-Ferencváros (0-0) BEK-meccsen történtekhez hasonlítható, ott a zöld-fehér szurkolókat verték agyba-főbe a kivezényelt egyenruhások.

Pireuszban állítólag a német szurkolók provokáltak, oda-odaszólogattak a helyieknek és a rendfenntartóknak, de ilyen rendőrattakra annak ellenére nem számítottak, hogy a németellenes hangulat miatt várható volt a feszült hangulat. A Bayern a találkozó előtt jelezte is a szurkolóknak, hogy, ha nem muszáj, ne utazzon senki Görögországba.

A rendőri túlkapást, a brutalitást a Bayern München, és Görögország német nagykövete, Peter Schoof is elítélte: “Szégyenletes, ami történt, és elgondolkodtam azon, hogy nem lehet, hogy a rendőség kissé túlreagálta a helyzetet…?”

Biztosan lesz folytatás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik