Foci

A BL-ben már nem hibázott a Chelsea, Hulk ellen nem volt ellenszer

Gálázott hazai pályán Jose Mourinho csapata, a Lyon kettős emberelőnyben is képtelen volt nyerni.

Chelsea – Maccabi Tel Aviv 4-0Az angol bajnokságban csak szenvedő, a 17. helyen álló Chelsea számára talán a legjobbkor jött a Maccabi elleni Bajnokok Ligája mérkőzés a G csoportban. Jose Mourinho több helyen is változtatott a kezdőcsapaton, bekerült a nyáron igazolt ghánai balhátvéd, Baba Raham és a fiatal angol középpályás Ruben Loftus-Cheek is.

Kiválóan indulhatott volna az összecsapás a londoni kékek számára, Eden Hazard azonban a 6. percben az égbe lőtte a büntetőt. Maradt támadásban a hazai gárda, amelynek meg is lett az eredménye. Willian hosszú sarok felé ívelt szabadrúgásába senki sem ért bele, így a labda a kapuba pattant (1-0).

A gólszerző később megsérült, érkezett a helyére Diego Costa, aki a félidő ráadásában kiharcolt egy tizenegyest, amelyet Oscar higgadtan a jobb alsóba gurított (2-0).

A szünet után megvillant Diego Costa is, egy kiváló beadás után 11 méterről zseniális mozdulattal belsőzte kapásból a felső sarokba (3-0). Egy kontra után Cesc Fábregas már csak az üres kapuba passzolt (4-0).

Dinamo Kijev – FC Porto 2-2A kvartett másik mérkőzésén a sorozatba évek után visszatérő Dinamo Kijev a tavalyi szezonban a negyeddöntőig jutó FC Portót fogadta.

A 20. percben a jobb oldalról középre tett labdára a hosszú oldalon üresen érkezett Oleg Gusev és Iker Casillas mellett a hálóba lőtt (1-0). Nem vezettek sokáig az ukránok, három perccel később Vincent Aboubakar fejelt tíz méterről a kapuba (1-1).

A kijevi második játékrészben már csak egy gól született, azt is a kameruni csatár szerezte (1-2). Már a zsebében érezhette a győzelmet a portugál csapat, amikor Vitaliy Buyalskyy a 89. percben egalizált (2-2).

Valencia – Zenit Szentpétervár 2-3

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

A spanyol csapat a Monaco ellen jutott be a főtáblára, ahol borzasztóan alakult az első félidő. Kilenc perc játék után Danny vezetgette a lasztit, majd passzolt, Hulk pedig a tizenhatoson belülre érve kilőtte a bal alsót (0-1).

A brazil válogatott futballista a játékrész utolsó percében is beköszönt, Dzyuba visszafejelt labdáját nagyjából 25 méterről emeli erővel zúdította a léc alá (0-2).

Az 55. percben Joao Cancelo nagyszerű helyzetfelismerés után a tizenhatos széléről tekert a rövid sarokba (1-2). Ennyivel nem elégedett meg a Turia-parti együttes, André Gomes a 73. percben egalizált (2-2).

Itt még nem volt vége a meccsnek, három perccel később Axel Witsel eldöntötte a három pont sorsát (2-3).

Gent – Olympique Lyon 1-1Nagyon rég láttuk mér a belga Gent gárdáját a BL-ben, most egy Lyon elleni hazai mérkőzéssel tértek vissza a sorozatba. Nem a legjobban indult számukra a mérkőzés, Brecht Dejaegere már az első félidőben a kiállítás sorsára jutott.

A fordulás után hamar ki is használták az emberelőnyt a franciák, Mathieu Valbuena szögletét a rövid sarok felé mozgó Christophe Jallet csúsztatta a hosszúba (0-1). A Gent azonban nem hagyta magát, a 68. percben Danijel Milicevic lőtte ki a jobb alsót (1-1).

A Lyon nyerhetett volna Belgiumban, de a 88. percben a tavalyi francia gólkirály, Alexandre Lacazette kihagyta a tizenegyest a végére kilenc emberre fogyatkozó vendéglátók ellen.

Eredmény – Bajnokok Ligája, csoportkör, első forduló

G csoport:
Chelsea – Maccabi Tel Aviv 4-0 (2-0)
Gólszerző: Willian (15.), Oscar (45+4. – büntetőből), Diego Costa (58.), Fábregas (78.)

Dinamo Kijev – FC Porto 2-2 (1-1)
Gólszerző: Gusev (20.), Buyalskyy (89.) illetve Aboubakar (23., 81.)

H csoport:

Valencia – Zenit Szentpétervár 2-3 (0-2)
Gólszerző: J. Cancelo (55.), A. Gomes (73.) illetve Hulk (9., 45.), Witsel (76.)

Gent – O. Lyon 1-1 (0-0)
Gólszerző: Milicevic (68.) illetve Jallet (58.)
Kiállítva: Dejaegere (41.), Foket (88.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik