Foci

Nem hibázott a Real és a PSG, vereséggel tért vissza a BL-be a United

A Királyi Gárda négyet, a párizsi gárda kettőt vágott ellenfelének, míg a Vörös Ördögök egyetlen pontot sem szereztek Eindhovenben.

Bajnokok Ligája: egy helyen az összes keddi gól

101 nappal az előző szezon döntője után kezdetét vette a Bajnokok Ligája 2015/16-os kiírása.

Az A jelű négyesben a Real Madrid a tavaly egy darabig félelmetesen menetelő Sahtar Donyecket látta vendégül a Bernabéuban. Jól tartotta magát az ukrán csapat az első játékrészben, a szünetre viszont Pyatov kapus potyája miatt már hátrányban mehettek.

A térfélcsere után aztán hamar eldőlt végleg a három pont sorsa: előbb Stepanenkót kiállította a játékvezető vendég oldalról, majd Cristiano Ronaldo bünetőkből duplázott pár perc leforgása alatt. A hajrában fejjel is eredményes volt portugál klasszis, s ezzel állította be a 4-0-s végeredményt.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A kvartett másik meccsén a Paris Saint-Germain hazai pályán lépett pályára Ibrahimovic korábbi csapata, a svéd Malmö ellen. A párizsi klub hamar, már a negyedik minutumban előnybe került Di María találatával, amit a második felvonásban Cavani duplázott meg.

A B csoportban a rövid szünet után a Bajnokok Ligájába visszatérő Manchester United rögtön egy rangadóval kezdett, a PSV Eindhoven otthonába látogatott Louis van Gaal együttese. A találkozó elején sokat állt a játék, Luke Shaw lába ugyanis eltört és percekig ápolták a horrorsérülés után a gyepen.

A félidő hajrájáig kellett várni az első gólra, ekkor Memphis Depay lőtt egykori csapata kapujába és szerezte meg a vezetést a Vörös Ördögöknek. Sokáig nem örülhettek viszont a manchesteriek, hisz Moreno még a szünet előtt egalizált egy szöglet után.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

A folytatásban fordítani is képes volt a holland gárda, Narsingh egy tetszetős akció végén stukkolt De Gea mellett a gólvonal mögé. A vendégeknek erre már nem volt válaszuk, így nulla ponttal utazhatnak haza.

Szintén ebben a négyesben rendezték a Wolfsburg-CSZKA Moszkva mérkőzést, amin az új igazolás Draxler első játékrészben szerzett gólja döntött a németek mellett.

Eredmények – Bajnokok Ligája, csoportkör, 1. fordulóA csoport:
Paris Saint-Germain (francia)-Malmö (svéd) 2-0 (1-0)
Gólszerző: Di María (4.), Cavani (61.)
Real Madrid (spanyol)-Sahtar Donyeck (ukrán) 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Benzema (30.), Ronaldo (55. – büntetőből, 63. – büntetőből, 81.)
B csoport:
PSV Eindhoven (holland)-Manchester United (angol) 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Moreno (45+2.), Narsingh (57.) illetve Depay (41.)
VfL Wolfsburg (német)-CSZKA Moszkva (orosz) 1-0 (1-0)
Gólszerző: Draxler (40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik