Foci

Kétgólos hátrányból jött vissza a futsalválogatott Romániában

futsalválogatott (futsal válogatott, )
futsalválogatott (futsal válogatott, )
Minden nyílt maradt a jövő heti visszavágó előtt.

Kedd késő délután Bodzavásáron lépett pályára a magyar férfi futsalválogatott Románia ellen az Eb-pótselejtezőn. A párharc két mérkőzésből áll, a győztes kijut a szerbiai kontinensviadalra.

A Nemzeti Sport élő tudósításából kiderül, hogy a mieink kezdtek valamelyest aktívabban, de az első nagy helyzet a románoké volt. A 9. percben Lupu a kapus és a kapu mellett is eltekerte a labdát. A következő nagy lehetőség is a hazaiaké volt, Al-Ioani ziccerben el akarta vinni a játékszert Tóth kapus mellett, aki nagy bravúrral leért.

A félidő utolsó percében ismét a magyar kapus volt főszerepben, előbb hárított egy lövést, majd a kipattanót szerencsére mellérúgták.

A második húsz percben már gólok is születtek. A 22. percben már kettővel ment Románia, Előbb Al-Ioani, majd Robert Matei lőtt a kapuba. Szerencsére Sito Rivera gárdája nem omlott össze, sőt!

A 23. percben Rábl beadására Gál érkezett és az alsó sarokba lőtt. Egy perc múlva már döntetlen állt az eredményjelzőn. Dróth egy csel után tíz méterről a kapu jobb oldalába bombázott.

Utána még volt egy ziccerünk, de a románok is nagyon közel álltak az újabb gól megszerzéséhez. Több találat már nem született, a visszavágóra egy hét múlva kerül sor Debrecenben.

Eredmény – Futsal, Eb-pótselejtező, első mérkőzés

Románia – Magyarország 2-2 (0-0)
Gólszerző: Al-Ioani (21.), R. Matei (22.) illetve Gál (23.), Dróth (24.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik