Foci

Klubcsapatában nem is játszik, találata életben tartotta az északír álmokat

Guzmics gólja után a hazaiak szövetségi kapitánya le akarta cserélni az egyenlítő gólt szerző futballistát.

Hétfő este a magyar labdarúgó-válogatott drámai mérkőzésen játszott 1-1-es Észak-Írország ellen a belfasti Eb-selejtezőn. A 93. percben egalizáló Kyle Lafferty ebben a szezonban még nem lépett pályára klubcsapatában, a Norwich Cityben.

A 27 éves támadó már hét találatnál jár a selejtező során, a következő mérkőzést Görögországban viszont kénytelen lesz kihagyni eltiltása miatt.

A Belfast Telegraph keddi száma szerint a támadó gólja életben tartotta a hazai reményeket, hogy egyenes ágon kijuthatnak az Európa-bajnokságra. A lap megjegyzi, hogy a csoport élén álló gárda sorsolása nem könnyű, hiszen a görögökkel és a finnekkel is játszanak, míg a mieink és románok még hazai pályán fogadják Feröer-szigeteket.

Michael O’Neill szövetségi kapitány a találkozó után azt nyilatkozta, Guzmics gólja után le akarta cserélni a csatárt, de meggondolta magát, mert érezte, hogy ebben a helyzetben pályán kell hagynia a csapat vezéregyéniségét.

O’Neill hozzátette:”Abban a pillanatban jött a gól, amikor kétségbe voltunk esve“, de az egyenlítésnek köszönhetően jó pozícióból várják az októberi utolsó két fordulót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik