Foci

Spanyol örömfoci a szlovákok ellen, a sírból hozta vissza Svájc

Szlovákia hat meccs után száz százalékos volt a csoportban, a spanyolok azonban visszavágtak nekik a tavaly októberi vereségért.

Rangadót rendeztek vasárnap este a labdarúgó Eb-selejtezősorozat C-csoportjában. Oviedóban Spanyolország azt a Szlovákiát fogadta, amely tavaly Zsolnán 2-1-re legyőzte a legutóbbi két Európa-bajnokság győztesét.

A házigazda végig hatalmas mezőnyfölényben játszott, a vendégeknek szinte sanszuk sem volt a pontszerzésre. Pedig szlovák góllal kezdődhetett volna a mérkőzés, Robert Mak a harmadik percben azonban a kapu mellé lőtt Sergio Ramos hibája után. Két perc múlva már Vicente Del Bosque csapatánál volt előny. David Silva fantasztikus átadása után a rosszul kimozduló kapus mellett Jordi Alba fejelt a hálóba.


A 30. percben Diego Costát buktatta a hálóőr, a megítélt büntetőt Andres Iniesta higgadtan gurította a jobb alsóba. A fordulást követően is maradt a spanyol fölény, de újabb gól már nem született. Sikerükkel a vendéglátók pontszámban nem csak beérték, de meg is előzték a veretlenségüket elveszítő Szlovákiát.

A G-csoportban két mérkőzést is rendeztek vasárnap este. Ausztria óriási lépést tett a kijutás felé, mivel Zlatko Junuzovic góljával 1-0-ra legyőzte Moldovát. A „sógorok” már hét ponttal vezetik a csoportot, köszönhetően annak, hogy Oroszország korábban legyőzte Svédországot.

A csoport másik összecsapásán a várakozások alatt teljesítő Montenegró hazai pályán két góllal bizonyult jobbnak Liechtenstein válogatottjánál.

A második hely szempontjából nagyon fontos találkozót rendeztek Bázelben az E-csoportban. Svájc három ponttal előzte meg Szlovéniát a forduló előtt. A vendégek némi meglepetésre két gólt szereztek három perc leforgása alatt, az egyiket az első, a másikat a második félidőben.

Ahogy fogyott az idő, úgy tűnt egyre reménytelenebbnek a svájciak helyzete. A 80. percben a Josip Drmic szépíteni tudott, majd Dárdai Pál berlini játékosa, Valentin Stocker négy perc múlva egalizált. Itt még nem volt vége a drámának. A Borussia Mönchengladbach csatára a ráadásban újabb gólt szerzett, így Svájc gyakorlatilag bebiztosította második helyét a csoportban Anglia mögött.

Eredmény – Eb-selejtező

C-csoport:

Spanyolország – Szlovákia 2-0 (2-0)
Gólszerző: Alba (5.), Iniesta (30. – büntetőből)

Ukrajna – Fehéroroszország 3-1 (3-0)
Gólszerző: Kravets (7.), Yarmolenko (30.), Konoplyanka (40. – büntetőből) illetve Kornilenko (62. – büntetőből)-0

Luxemburg – Macedónia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Thill (90+2.)

G-csoport:

Ausztria – Moldova 1-0 (0-0)
Gólszerző: Junuzovic (52.)

Oroszország – Svédország 1-0 (1-0)
Gólszerző: Dzyuba (38.)

Montenegró – Liechtenstein 2-0 (1-0)
Gólszerző: Beqiraj (38.), Jovetic (56.)

E-csoport:

Svájc – Szlovénia 3-2 (0-1)
Gólszerző: Drmic (80., 90+4.), Stocker (84.) illetve Novakovic (45.), Cesar (48.)

San Marino – Anglia 0-6 (0-2)
Gólszerző: Rooney (13.- büntetőből), Brolli (30. – öngól), Barkley (46.), Kane (77.), Walcott (68., 78.)

Észtország – Litvánia 1-0 (0-0)
Gólszerző: Vassiljev (71.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik