Foci

Magyar-román: egyszerre ünnepeltették magukat a csapatok a meccs után

Ferenczi Attila, a magyar futball Don Quijotéje elemezte a pénteki Eb-selejtezőn látottakat.

“Storcknak nagyobb a dumája, mint a tudása”

A rangadónak mindkét csapat a stratégai célját szem előtt tartva futott neki. Semmi kockázatvállalás, kivárásra játszás, hátha hibázik a másik

Nos, senki sem hibázott és így lett döntetlen, aminek mindenki fenemód örült. Lásd az alábbi fotót, ahol mindkét csapat egyszerre ünnepelteti magát a mérkőzés után.

mr

Talán nagyobb sanszunk lett volna, ha több erőcsatárral játszunk, mert – valljuk be – Nikolics fajsúlytalan volt.

Játékszituációk

Az alábbiakban egy-két olyan jelenetet mutatunk be, ami a televízió képernyőjén keresztül nem volt látható.

Kirúgáshoz készülődik a román kapus. A magyar támadók úgy helyezkednek, hogy a kapussal kirúgassák a labdát, nehogy a románok folyamatos átadásokkal építsék fel a támadásukat.

mr1

A magyarok rúgnak szögletet. A románok két támadót hagynak elöl, kivonva 3 magyar játékost a román kapu támadásából. A román támadók azért helyezkednek szélre, hogy az esetlegesen előre vágott labdára befelé mozogva csapjanak le.

mr2

Kirúgást végez el Király. 7 db román védő egyvonalban helyezkedik, majd amíg a labda száll, négyen hátramozogva hozzák létre a második védelmi vonalat. Ne feledjük! Fociban alapszabály, minimum két védelmi vonal létrehozása a labda megjátszható sugarán belül.

mr3

Ismételten Király rúgja ki a labdát a jobb oldali ötös sarkáról. Mindkét csapat áthúzódik a pálya jobb oldalára és egy 30×30 m-es területen felkészülnek a párharcra, a labda megszerzésére.

mr4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik