Foci

Üzent a Fradi-tábor a magyar-román előtt

A FERENCVÁROSI C-KÖZÉP a 2014. júliusi Rijeka-Fradi (1-0) El-selejtező és a tavaly októberi román-magyar (1-1) nyilvánosságra hozott UEFA-jegyzőkönyvének bemutatásával, elemzésével vezeti le, milyen retorzióra számíthat a Magyar Labdarúgó Szövetség, válogatottunk és valamennyi futballszerető néző, ha balhé lesz, nem a lelátóra illő rasszista, politikai tartalmú üzenetek jelennek meg, hangzanak el a pénteken 20:45-kor kezdődő Magyarország-Románia Európa-bajnoki selejtező előtt, alatt, után.

 A A ferencvárosi szurkolótábor a legnagyobb az országban, buzdításuk jól jön a válogatottnak 
Fotó: MTI 

A teljes ok, okozati következtetésük itt olvasható, de a szerző által összegzett tanulságokat mi is megismételjük, már csak azért is, mert, ha minden jelzőével nem is, de a lényegi üzenetével azonosulni tudunk.

Felesleges és értelmetlen „cigányozni „, zéró tolerancia van mind klub, mind nemzeti csapatok szintjén.
Felesleges hülyének nézni teljesen az UEFA-t, és embereit, diszkreditálni a FARE nevű besúgó szervezetet.

A magunk részéről egy rövid felhívással, üzenettel élnénk ezen hosszú bejegyzés végén:

Nyerjük meg a lelátón, és a pályán ezt a meccset európai módon!

Ne legyen himnuszfütyülés, „cigányozás”, bármilyen rasszizmus, legyünk többek az erdélyi megszállóknál, mutassuk meg nekik, hogy felül tudunk emelkedni a balkáni stíluson!

Az MLSZ is kampányt folytat a sportszerű szurkolás mellett. Az elmúlt napokban Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, Risztov Éva olimpiai bajnok úszónő, Polyák Lilla színművésznő, és Szente Vajk színész üzent videofelvételen a pénteki magyar-román Eb-selejtezőre kilátogató szurkolóknak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik