Foci

Országszerte megújulnak a stadionok

Az mlsz.hu arról számolt be, hogy a pénteki magyar-román, a játékvezetés aktuális helyezete mellett áttekintette a Nemzeti Stadionfejlesztési Program (NSP) pillanatnyi állását is. Az MLSZ és Magyarország Kormánya 2013-ban határozott 26 stadion fejlesztéséről. A kétéves költségvetési időszakban 26 milliárd forintból megvalósuló projektben az első és zömében másodosztályú csapatok stadionjainak korszerűsítése megfelelően halad.

Több létesítményelem már elkészült (világítás, klubház, lelátó), és a következő időszakban az ország több pontján lesznek tanúi a szurkolók örömteli nyitóünnepségeknek. A beruházások közül kiemelkedik az a négy új, UEFA Elite kategóriájú stadion, amelyeknek kivitelezési előkészítése jelenleg is zajlik Kispesten (Bozsik-stadion), Diósgyőrben, Szombathelyen és Székesfehérvárott. Az így épülő stadionokra is a korábban megfogalmazott elvek igazak, azaz kényelmesek, korszerűek lesznek, ugyanakkor nem luxus körülményeket hivatottak biztosítani. A tervezések során a létesítmények funkcionalitása mellett az egyszerűség és a takarosság is fontos szempontok voltak.

Egyéb támogatásokból, illetve TAO forrásból jelenleg is zajlik a gyirmóti, a mezőkövesdi és a budapesti Hidegkuti-stadion fejlesztése, amelyeknek átadása szintén nem sokat várat már magára. Szintén határozatot hozott az elnökség arról, hogy a szövetség október 13-ra hívja össze rendkívüli küldöttközgyűlését, amelyet az Alapszabály módosítása indokol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik