Foci

A Barcelona magyarja “egy senki”

Tajti Mátyás, a Barcelona korosztályos, U19-es csapatának kapitányaként vett részt a II. Kocsis Sándor Emléktornán, ahol nem mellesleg gólkirály lett. Ezt követően adott exkluzív interjút az M4 Sportnak. „Azért vagyok ott, hogy futballista legyek. Ehhez minden adva van. Természetesen annak örülnék, ha ez a célom a Barcelona felnőttcsapatában valósulna meg. Járom a magam útját, egyelőre én még egy senki vagyok. Itt egy nagy lehetőség, hogy azzá legyek, aki szeretnék lenni. Mindent meg fogok tenni, hogy oda kerüljek, ahová szeretnék” – fogalmazott a fiatal tehetség.

 

Tajti Mátyás a labdát és az ellenfelet bűvöli
Forrás: facebook.com

Megjegyezzük, ilyen dicséretes szerénységgel régen találkoztunk. De, hogy miért vélekedik így a Puskás Akadémiáról három év után Barcelonába igazoló fiatal labdarúgó, hogy mitől változott ekkorát a szemlélete, hogy mi az igazi különbség a felcsúti (magyar) és a barcelonai edzői hitvallás között, arra itt egy újabb érdekes adalék.

„Amikor itthon játszottam a Puskásban, akkor azt csinálhattam a pályán, amit akartam. Kint a ritmus teljesen más. Ott mindenki azért megy fel a pályára, hogy beledögöljön abba, amit csinál. Kint az edzéseken mindent tökéletesen akarnak csinálni, és ha valamit elrontanak, egyből megy a szidás” – jegyezte meg a tehetség.

Értik, itthon azt csinált a pályán, amit akart. Mert megengedték neki. Ott nem. Na ez itt a hatalmas különbség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik