Foci

Irigykedünk a Videoton edzőjének optimizmusára

Háromgólos hátrányból kezdi meg a Lech Poznan elleni csütörtöki visszavágót a Videoton a labdarúgó Európa Liga negyedik fordulójában. A múlt heti első mérkőzésen a lengyel együttes – amelyben három magyar futballista, Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás és Holman Dávid is játéklehetőséghez jutott – eredményesen futballozott, így kapott gól nélkül a visszavágóra.

Lehet, hogy a Lech Poznan számára megnyugtató előnnyel jött a visszavágóra, de ettől függetlenül azt gondolom, hogy nagyon nehéz estét okozunk majd nekik a Sóstói Stadionban. Nincs még lefutva a
továbbjutás, ennek a szellemében lépünk majd pályára csütörtök este” – nyilatkozott a szerdai sajtótájékoztatón Pető Tamás

A csapat élére a francia Bernard Casoni távozását követően, múlt héten kinevezett tréner ugyanakkor hozzátette, nem fognak fejjel rohanni a falnak, mert “az egy Lech-szintű csapat ellen öngyilkosság lenne”.

Fotó: MTI/EPA

Tudjuk jól, hogy gólra, gólokra van szükségünk – folytatta. – Az eddigi meccseken is jöttek a helyzetek, de az utolsó mozdulatok nem nagyon sikerültek. Az edzéseken ezért külön hangsúlyt fektetünk a befejezések gyakorlásokra, szeretném, ha ez látszódna majd a meccsen is.”

A párharcnak ezzel együtt a Lech Poznan az esélyese, még annak ellenére is, hogy saját bajnokságában továbbra is bukdácsol, hat mérkőzésen mindössze négy pontot szerzett, s ezzel 14. a tizenhat csapatos lengyel első osztályban. Legutóbb, vasárnap hazai pályán a listavezető Piast Gliwicétől 1-0-ra kapott ki.

E tekintetben a Videotonéhoz hasonló helyzetben van – a magyar csapat hat mérkőzésen három pontot szerzett, és vasárnap ugyancsak a 1-0-ra kapott ki, igaz, idegenben -, de nagy különbség, hogy háromgólos előnyről vág neki a visszavágónak.

Juhász Roland, a Videoton válogatott védője szerint, ha az elején sikerülne kihasználni egy helyzetet, akár a továbbjutás is összejöhetne.

Teljesen más mérkőzésre készülünk, mint amilyen a múlt heti volt. A lehetőségeink kint is megvoltak, ezúttal viszont a meccs elején ki kell használnunk legalább egyet, onnantól kezdve nyitott lehet a mérkőzés, sőt a továbbjutás kérdése is – vélekedett a 32 éves futballista, aki július 28-án, a BATE Boriszov elleni BL-selejtezőn ízületi húzódást szenvedett. – A térdem jól van, ha a szakmai stáb számít rám, ott leszek a pályán holnap is. Sokat teszünk azért, hogy kijöjjünk a jelenlegi helyzetünkből, igyekszünk megragadni a legapróbb pozitívumokat is. Bízom benne, hogy a sok beletett munkának holnap már látszódik majd az eredménye is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik