Foci

BL: kazah csoda, drámai hajrá Moszkvában

Történelmi tettre készült az FC Astana labdarúgócsapata a ciprusi APOEL Nicosia otthonában. A kazah csapat az odavágón 1-0-ra győzött, de akár már ott is lerendezhették volna a továbbjutás kérdését.

A második mérkőzésen nagyon bekezdett a ciprusi csapat, rengeteget birtokolták a labdát, sokat lőtt kapura. A 37. percben Luis Leal a kapufát találta el, de a vendégek előtt is adódtak ígéretes lehetőségek.

A második féildőben tovább nyomott az APOEL, amelnyek meg is lett az eredménye. A korábbi Újpesten is megforduló Foxi szabálytalansága után megítélt szabadrúgást Semir Stilic védhetetlenül csavarta a jobb pipába (1-0).

Bár ekkor még hosszabbításra állt a párharc, az Astana nem akart túlórázni és hat perccel a rendes játékidő vége előtt bevágta a ciprusiak számára végzetes, továbbjutást érő találatot (1-1).

 Fotó: Europress fotóügynökség

A Sporting hiába nyert Lisszabonban a CSZKA Moszkva ellen, nem dőlhetett hátra, a 2-1 ugyanis az egyik legveszélyesebb eredmény az oda-visszavágós párharcokban.

Az első 45 perc során kiegyenlített játék folyt a pályán, a 37. percben nagy lépest tett a portugál csapat a főtábla felé. Joao Pereira nagyszerű átadása után Teofilo Gutierrez lőtt a kimozduló Akinfeev mellett a hosszúba (0-1). Persze nem adta fel a moszkvai együttes, négy perccel a második félidő kezdete után Doumbia egy kavarodás után kiegyenlített (1-1).

Húsz perc sem volt hátra már a mérkőzésből, amikor Doumbia másodszor is eredményes volt, így összesítésben 3-3-ra álltak a felek (2-1).

Az utolsó pillanatok rengeteg izgalmat tartogattak. Bár a Sporting egyenlített, a játékvezető les miatt érvénytelenítette a gólt, majd nem sokkal később a moszkvaiak Musa révén a BL-főtáblára verekedték magukat (3-1).

 Fotó: Europress fotóügynökség

A szerdai nap slágermeccse a Leverkusen-Lazio összecsapás volt. Az olasz fővárosban minimális előnyt szerzett a római klub, de a játék képe alapján a Gyógyszergyáriak már ott is nyerhettek volna.

A visszavágón már a meccs elején előnybe kerülhetett volna a Lazio, de Felipe Anderson kísérletét reflex mozdulattal védte Leno. Egyre jobban átvette a játék irányítását a német csapat, Kiessling kapufájánál még megúszta, az olasz gárda. A 40. percben viszont már Berisha sem tudott segíteni. Calhanoglu közvetlen közelről passzolt be egy kipattanót (1-0).

Roger Schmidt csapat ott folytatja a fordulást követően, ahol a szünet előtt abbahagyta. A 48. percben Mehmedi csavart nagyszerűen a jobb felsőbe (2-0).

A folytatásban Mauricio nyolc perc alatt két sárgát is begyűjtött, amit Bellarabi hajrában szerzett góljával ki is használt a Bayern és magabiztosan jutott a legjobb 32 közé (3-0).

Eredmény – Bajnokok Ligája, play off, visszavágó

bajnokok ága:
APOEL (ciprusi)-Asztana (kazah) 1-1 (0-0)
Továbbjutott: az Asztana, 2-1-es összesítéssel

nem bajnokok ága:
Bayer Leverkusen (német)-SS Lazio (olasz) 3-0 (1-0)
Tj.: a Bayer Leverkusen, 3-1-es összesítéssel

CSZKA Moszkva (orosz)-Sporting (portugál) 3-1 (0-1)
Tj.: a CSKA Moszkva, 4-3-as összesítéssel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik