Foci

Az Újpest elvesztette legnagyobbnak gondolt értékét

A blikk.hu tényként közli, miszerint Asmir Suljic a Videotonba igazol. A bosnyák labdarúgónak élő szerződése van klubjával, ezért borsos árat kell fizetniük érte a fehérváriaknak, akik a lap információja szerint 400 ezer eurót (126 millió forint) pengetnek ki, sőt, további két fiatal tehetséges játékos, Kleinheisler László és Zsótér Donát játékjogát is átengedik.

 

Suljic kis vézna srác, de olykor két ember is kevés a megfékezéséhez
Fotó: MTI 

Suljic hétvégén a Haladás elleni bajnokin nem lépett pályára, sőt, amikor edzője be akarta cserélni, ezt megtagadta. Márpedig az ilyen játékosnak mennie kell Újpestről, ha nem akar további konfliktust, azokkal a szurkolókkal, akik szombat esti meccs után rögtön megtalálták és számon kérték. Okkal.

Egyetlen labdarúgó (munkavállaló) sem tehet ilyet, nem tagadhatja meg ok nélkül a játékot. Márpedig Suljic ezt tette. A bosnyák srác valóban ördöngösen cselez, képes arra, hogy két-három védőt is megbolondítson. Ellenben talán egy picivel többet gondol magáról, mint aki valójában.

Az ilyen cselkészségű, sebességű szélső komolyabb európai klubokban is elkelne, ezért elgondolkodtató, hogy 24 évesen mit keres még mindig Magyarországon? Állítólag támadó, ehhez képest az Újpestben 45 meccsen négy gólt jegyez mindössze és a gólpasszai száma is nagyjából megakadt ezen a szinten. Márpedig ez nem túl sok.

Az ok egyszerű: annyira öncélú a játéka, mint egy U16-os reménységnek. Cselsorozatainak nincs végső célja, abból nem, vagy csak elvétve születnek kulcspasszok, a kapura pedig – ahogy a statisztika is mutatja – elég veszélytelen. Megkockáztatjuk, Nebojsa Vignjevic újpesti edző egyik szeme sír, a másik pedig nevet. Elvesztett egy tehetséges játékost, de egy időzített bombával, problémaforrással kevesebbet kell napi szinten megoldania.

Ez volt eddig. Meglátjuk Fehérváron sikerül-e megfelelő irányba terelni, mert a képességei kétségtelenül adottak ahhoz, hogy Magyarország legjobb támadója legyen. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik