Foci

Nem ehhez szoktunk hozzá a spanyol bajnokságban

Antoine Griezmann (Array)
Antoine Griezmann (Array)

A spanyol labdarúgó-bajnokság (Primera División) szombaton vette kezdetét négy mérkőzéssel. A pontvadászat La Corunában és Barcelonában vette kezdetét.

A Deportivo hiába játszott valamelyest veszélyesebben, nem tudott gólt szerezni a Real Sociedad elleni összecsapáson. A hazaiak a 62. percben álltak legközelebb a vezetés megszerzéséhez, Lucas Perez találatát azonban a játékvezető les címén érvénytelenítette.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A katalán városban született meg a 2015/16-os bajnokság első gólja, amely Salva Sevilla nevéhez fűződik. A középpályás már a harmadik percben bevette a Getafe kapuját. A vendégek hálóját nem Megyeri Balázs védte, honfitársunk a kispadról nézte végig csapat vereségét. Az összecsapás könnyen másként is alakulhatott volna, mert a madridi csapat sokkal többet birtokolta a labdát, rengeteg kapura lövéssel próbálkozott, de pontatlanok voltak.

Az esti mérkőzéseken sem potyogtak a gólok. Az előző kiírás bronzérmese, az Atlético Madrid az újonc Las Palmas gárdáját fogadta a Vicente Calderónban. Diego Simeone fiai nem meglepő módon uralták az összecsapást, végül egy góllal sikerült nyerniük. A 16. percben Antoine Griezmann 21 méteres szabadrúgása talált utat a kapuba.

A nap záró mérkőzésén a Bajnokok Ligája-selejtező visszavágójára készülő Valencia több alapemberét nélkülözve játszott gól nélküli döntetlent a Rayo Vallecano otthonában.

Eredmény – Primera División, 1. forduló

Deportivo La Coruna – Real Sociedad 0-0
Espanyol – Getafe 1-0 (1-0)
Gólszerző: Salva Sevilla (3.)
Atlético Madrid – Las Palmas 1-0 (1-0)
Gólszerző: Griezmann (16.)
Rayo Vallecano – Valencia 0-0


Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik