Foci

Burcsa Győző távozik a Viditől

burcsa győző (Array)
burcsa győző (Array)

A klubigazgató felajánlotta a lemondását, amit a vezetőség elfogadott. Állítólag Bernard Casoni utódját is keresik.

Szombaton, Angyalföldön folytatódott a bajnoki címvédő Videoton mélyrepülése, a székesfehérváriak öt forduló alatt négyszer kaptak ki a labdarúgó OTP Bank Ligában egy győzelem mellett, a BL-selejzetőből pedig kiestek a BATE Boriszov ellen. A Vasas elleni 2-1-es zakó után Bernard Casoni, a piros-kékek vezetőedzője azt pedzegette, hogy nem éppen olyan erős a keret, mint amilyet beígértek neki.

Nos, az nso.hu információi szerint nem marad következmények nélkül az ominózus nyilatkozat, ugyanis Casoninak és Bucsa Győző klubigazgatónak is mennie kell. Már a lehetséges utódokkal folytatódnak a tárgyalások.

Nem sokkal később a klub hivatalos honlapján megjelent, hogy Burcsa felajánlotta lemondását, amit a vezetőség elfogadott.

Burcsa Győző közleménye

A Videoton FC NB-I-es csapata a hétvégi, Vasas elleni vereséggel nagyon nehéz helyzetbe került. A bekövetkezett eredmények a labdarúgásban természetszerűleg megoldást igényelnek.

A játékosállomány változásait nem tudtuk megakadályozni, ezért az idei szezon kezdetére a csapatépítésben komoly lemaradásunk alakult ki. Megbízatásom kezdete óta hosszú távú tervekben gondolkodtunk, amelynek eddig csak a kezdeti lépéseit tudtuk megtenni. Az elmúlt időszak alatt minden, a klub számára fontos döntésemet a klub vezetősége egyetértésével hoztam meg. Ezen döntések adták munkám irányvonalait. A szakmai munka minősége az edző felelőssége, s a klubunknál foglalkoztatott minden edző a szakmai munkájában mindig szabad kezet kapott.

Bízva a sikeresebb folytatásban, s a klub érdekeit figyelembe véve felajánlottam lemondásomat, melyet a klubvezetés elfogadott.

Büszke vagyok arra, hogy részese lehettem a Videoton FC második bajnoki címe megszerzésének.

Vezetésem alatt az elmúlt szezonban a klub ismét kupadöntőt játszott. Utánpótlásképző központunkat beindítottuk, amely szervezetten, s hatékonyan működik. Biztos vagyok benne, hogy sok kiváló játékost fognak az első csapat számára a kollégák kinevelni. Második csapatunk az NB III-ban egyre acélosabb teljesítményt mutatva folyamatosan fejlődik.

Munkámban nyújtott segítségéért szeretnék köszönetet mondani klubvezetésünknek. A kölcsönösen jó kapcsolat köztünk a jövőben is megmarad. Szeretném megköszönni a városvezetés támogatását, s mindenki munkáját, aki ezen időszak alatt azon dolgozott, hogy a Videoton FC minél jobb legyen.

Köszönöm a szurkolók nagy részének biztatását is, akik arra ösztönöztek, hogy a nehézségek ellenére se adjam fel. Köszönöm gyerekeim és unokáim türelmét, s feleségem kitartó, áldozatos munkáját, amely lehetővé teszi számomra azt, hogy 22 éve működő cégünk vezetésébe szinte azonnal, zökkenőmentesen visszatérhetek.

Rosszabbkor nem is jöhetett a Videotonnak ez a belső feszültség, ugyanis a csapatnak még lenne esélye feljutni egy európai kupasorozat főtáblájára. Csütörtökön a lengyel Lech Poznan otthonában vendégeskedik a Vidi, egy hétre rá pedig Székesfehérváron rendezik a visszavágót.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik