Foci

Döntetlen a fővárosi derbin, megint kikapott a DVTK

kylian hazard (Array)
kylian hazard (Array)

Mindkét rangadó vendég győzelemmel zárult az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

A Diósgyőr győzelemmel kezdte a szezont, ezt követően viszont zsinórban három vereséget szenvedett el a miskolci együttes, szombaton pedig a Lokit látta vendégül Bekő Balázs együttese.

Az első játékrészben rengeteg hibával játszottak a felek, komolyabb lehetőséget egyik gárda sem tudott kialakítani a kapuk előtt.

Fotó: MTI

A térfélcsere után a Loki egy szögletből megszerezte a vezetést, a rosszul helyezkedő disógyőri védők mellől Máté volt eredményes.

15 perccel később megduplázták előnyüket Kondás Elemér fiai: egy tetszetős ellentámadás végén Balogh pördített a rövid alsóba.

A folytatásban esélye sem volt a szépítésre a DVTK-nak, így öt kör után kieső helyen áll az élvonalban.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

DVTK – DVSC-Teva 0-2 (0-0)
Miskolc, 2700 néző, v.: Andó-Szabó

gólszerzők: Máté (48.), Balogh (62.)

sárga lap: Lipták (25.), Barczi (29.), illetve Jovanovic (82.)

Diósgyőr: Rados – Okuka (Németh 59.), Lipták, Tamás, Nemes – Kitl (Halmai 29.), Egerszegi, Bacsa, Koman, Barczi (Takács 69.) – Grumic

DVSC: Radosevic – Jovanovic, Máté, Mészáros, Korhut – Kulcsár (Sidibe 71.), Zsidai, Mihelic (Szécsi a szünetben), Bódi – Balogh (Bereczki 88.), Castillion

Szintén 18 órakor kezdődött a nyolcpontos Újpest és az idáig hét egységet gyűjtő Budapest Honvéd rangadója a Szusza Ferenc Stadionban.

Az első 45 percben mindkét gárda a védekezést tartotta szem előtt, így csak ritkán alakultak ki helyzetek a kapuk előtt.

Fotó: MTI

A rövid pihenő aztán fellendítette a játék ritmusát, amiből végül a kispestiek jöttek ki jöbban. Szűk fél órával a rendes játékidő vége előtt Balajcza jött ki rosszul a kapujából egy nagy bedobásnál, Youla pedig a kapuba kotorta a lasztit.

A hátralévő percekben mindent feltett egy lapra az Újpest, és Nebojsa Vignjevic tanítványai meg is dolgoztak az egy pontért. A 88. minutumban Tóth Patrik egy sarokrúgásnál vette magához a lasztit és a hálóba gurított azt.

A felek így osztozkodtak a pontokon, aminek igazából egyik csapat sem örülhet.

Eredmény – OTP Bank Liga, 5. forduló:

Újpest FC-Budapest Honvéd 1-1 (0-0)
Szusza Ferenc Stadion, 4157 néző, v.: Vad II.

gólszerzők: Tóth P. (88.), illetve Youla (63.)

sárga lap: Nagy I G. (47.), Tóth P. (65.), Balogh B. (72.) illetve Youla (19.), Kamber (44.), Prosser (48.), Lovric (69.), Gazdag (91.), Nagy Ge. (92.)

Újpest FC: Balajcza – Nagy I G., Litauszki, Kálnoki Kis, Mohl – Suljic, Sankovic, Balogh B., K. Hazard (Vadász, 64.), Bardhi – Perovic (Tóth P., 64.)

Budapest Honvéd: Kemenes – Botka, Lovric, Bobál D., Baráth – Nagy Ge., Vécsei, Prosser (Vernes, 57.), Kamber, Holender (Gazdag, 82.) – Youla (Délczeg, 76.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik