Foci

Kiütéses győzelemmel kezdett a bajnokságban a Bayern München

Bayern München (Array)
Bayern München (Array)

A bajor sztárcsapat hazai környezetben győzte le 5-0-ra a Hamburgot a Bundesliga első fordulójában.

A német labdarúgó-bajnokság 2015/16-os szezonjának pénteki rajtja előtt a sportlapok nem azt pedzegették, hogy vajon a Bayern München megvédi-e a címét, hanem azt, hogy milyen gyorsan sikerül bezsebelni az újabb aranyérmet. „Hálás” ellenfelet kapott rádásul a nyitányra a bajor sztárcsapat, ugyanis az a Hamburg látogatott az Allianz Arénába, amelyik csak pótselejtezőn tudta kiharcolni a bennmaradást a Bundesligában, a héten pedig negyedosztályú csapat ellen búcsúzott a Német Kupában. Stieber Zoltán nem szerepelt a vendégek keretében.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Gyorsan magához is ragadta a kezdeményezést a Bayern a pénteki meccsen, ám hiába a labdabirtoklási fölény, olyan nagy nyomás alá azért nem helyezték a hamburgi kaput. Azért így sikerült megszerezni a vezető gólt, Xabi Alonso szabadrúgása után Benatia volt eredményes.

A második játékrészben már gyorsabban ment a dolog, egy szépen felépített támadás végén Lewandowski talált be, majd Müller vette el végleg a hamburgiak kedvét a játéktól, gyors egymásutánban lőtt két gólt. Ezzel sem ért véget a müncheni gálaelőadás, a rendes játékidő hajrájában az egész meccsen jól játszó Douglas Costa tette fel teljesítményére a koronát és állította be az 5-0-s végeredményt.

Meggyőző produkcióval kezdte a szezont a Bayern, míg a Hamburg el van átkozva a müncheni stadionban, a legutóbbi hat látogatás alkalmával összesen 36 gólt kapott a csapat az Allianz Arénában.

Eredmény – Bundesliga, 1. forduló

Bayern München – Hamburg 5-0 (1-0)
Gólszerzők: Benatia (27.), Lewandowski (52.), Müller (69., 73.), Costa (87.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik