Foci

Vajon nemet tud-e mondani a pénznek Dzsudzsák?

dzsudzsák balázs (Array)
dzsudzsák balázs (Array)

Állítólag már csütörtökön átesik az orvosi vizsgálaton a válogatott szélső. Berlin helyett Bursában.

A szerdai nap talán legizgalmasabb híre volt, hogy Dzsudzsák Balázs a török élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bursaspor csapatához utazott, ahol ismerkedett a környezettel.

Később maga a játékos vázolta a helyzetet, amelyben leírta, hogy számára egy másik csapat, a Hertha Berlin a prioritás, de nem tud várni a végsőkig, mert játszani szeretne.

Fotó: Europress Fotóügynökség

A Bild csütörtöki írásában azt fejtegeti, hogy a szélső minden bizonnyal a pénzügyileg sokkal csábítóbb török ajánlatot fogadja el. A németek szerint a Bursaspor évi nettó kétmilliós fizetést plusz bónuszokat ajánl a válogatott csapatkapitányának, míg a berliniek ugyanezt ezt összeget kínáltak, csak éppen bruttóban.

Törökországban az adó mértéke és az adófegyelem távol áll a némettől, ezt tán nem kell különösebben bizonygatni. Németországban a bruttó két millió eurónak nagyjából az ötven százalékát viszi el az adóhatóság, így tisztán nagyjából marad egy. Törökországban a nettó két millió euró és az egyéb “juttatások” közel annyi, mint amennyit Moszkvában keres, mi több, nagyjábó két és félszer akkora jövedelmet jelent Dzsudzsák számára, mint amennyit Berlinben utalnának a számlájára.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozva Burak Ucas, a klub televíziójának egyik munkatársa azt nyilatkozta, hogy Dzsudzsák csütörtökön esik át az orvosi vizsgálatokon, és amennyiben mindent rendben találnak, már a nap folyamán aláírhatja a kontraktust.

Az most mér szinte biztos, hogy a futballista nem marad a Dinamo Moszkva csapatánál, amely már nem is számol vele. Négy oroz bajnokin mindössze 45 percet játszott, azt is az első fordulóban. Kérdés csak az, a moszkvai klubnak a Berlin vagy a Borsasport tud, akar többet fizetni Dzsudzsákért és a játékos a pénzt, vagy Dárdait és a Bundesligát választja?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik