Foci

Magyar foci: még van remény

u21-es labdarúgó válogatott (Array)
u21-es labdarúgó válogatott (Array)

Bizakodásra okot adó játékot mutatott az U21-es válogatott a kontinens egyik legjobb csapata ellen.

Az U21-es magyar labdarúgó-válogatott szerda este Telkiben az olasz korosztályos csapat ellen lépett pályára felkészülési mérkőzésen.

Robert Kilin szövetségi edző csapata az első félidő feléig mezőnyfölényben futballozott Európa egyik legjobb válogatottja ellen. A csapat erőszakos labdaszerzésen alapuló játéka láthatóan megzavarta a vendégeket. A játékrész második felében rákapcsoltak az olaszok, de nekik sem sikerült igazán nagy helyzetet kialakítaniuk.

Fotó: mlsz.hu

A második 45 perc egy hatalmas magyar helyzettel indult. Négy perccel a fordulás után Kalmár passzolt Mervóhoz, aki tizenöt méterről a keresztlécet találta telibe. A vendégek is eltalálták egyszer a kapufát, a 65. percben egy védelmi megingást Benassi majdnem gólra váltott, de szerencsére csak a lécet találta el.

A hajrában az RB Leipzig légiósa, Kalmár Zsolt megnyerhette volna a meccset, de a szép egyéni akciója után leadott lövést védte Scuffet.

Robert Kilin így értékelt a szövetség honlapján: „Ma megvolt a játékosokban az a harciasság és az az agresszivitás, amit előzetesen vártunk, önbizalommal telve játszottunk Európa egyik legjobbja ellen, minden játékos hozzátette saját stílusát a jó játékunkhoz. Az első félidőben jól játszottunk, a másodikban pedig Mervó révén meg is nyerhettük volna a meccset, ez nem sikerült, ennek ellenére elégedett vagyok a látottakkal. Egyénileg megvan a potenciál a játékosokban, és ma megmutatták, hogy csapatként is jól tudnak együttműködni. Az elért eredmény mellett a csapat hozzáállása is nagyon jó volt a mai napon.”

Az utánpótlás válogatott legközelebb Liechtenstein ellen lép pályára, az Eb-selejtező első fordulójában, szeptember 3-án.

Eredmény – U21-es felkészülési mérkőzés

Magyarország – Olaszország 0-0

Magyarország: Nagy Gergely (Banai Dávid, 46.) – Botka Endre (Osváth Attila, 67.), Lenzsér Bence (Kecskés Ákos, 46.), Kocsis Gergő (Szilvási Péter, 46.), Hangya Szilveszter (Novothny Soma, 61.) – Nagy Ádám (Vida Máté, 46.), Forgács Dávid – Prosser Dániel (Holender Filip, 61.), Sallai Roland (Varga Szabolcs, 46.), Kalmár Zsolt – Mervó Bence (Novák Csanád, 60.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik